Bara ett lag kan bli nummer ett. Veera Kauppis IKSU blev tippade etta och Anna Wijks KAIS Mora tvåa av SSL-tränarna. Mycket talar även för att de här två spelarna möts i en VM-final och slåss om VM-guldet i december.
Foto: Per Wiklund

Veera Kauppi har två guld i sikte: ”Mer beredda nu”

ANNONS

Innebandymagazinet träffade IKSU:s superstjärna, världens bästa spelare Veera Kauppi, på SSL-kickoffen i Stockholm.

- Det känns bra. Vi vill göra något annat än vi gjorde förra säsongen, så vi är jättetaggade och det blir kul att spela mot KAIS Mora i första matchen, säger Veera Kauppi till Innebandymagazinet.

Sättet ni åkte ut på i våras, har det fungerat som någon sorts tändvätska inför den här säsongen?
- Ja, verkligen. Vi har lärt oss och pratat mycket om det. Vi vill inte göra samma misstag igen. Jag tror att vi är mer beredda nu.

Du gjorde en fantastisk säsong i fjol med bland annat poängrekord, hur ska du toppa det i år?
- Jag vet inte (skratt). Jag måste fortsätta jobba hårt och tänker alltid att jag kan bli bättre än vad jag är nu. Poängmässigt vet jag inte om det blir bättre den här säsongen, men annars ska jag bli det.

Hur gärna vill du vinna ett SM-guld?
- Jättegärna. Det är det enda målet jag och laget har, så jag hoppas verkligen vi vinner.

Vad skiljer årets IKSU från förra året?
- Vi har tränat ett år mer. Så jag tror vi är bättre. Vi har nästan samma lag, så vi ska fortsätta jobba med de spelarna vi har och jag tror att det blir bra. Vi har ett grymt lag.

I december är det VM också, hur stort mål är det för dig?
- Jättestort, såklart. Jag hoppas att jag får spela mot många lagkamrater. Det blir lite extra under VM-år med träningar under sommaren och så.

Många snackar om att Sverige kan ta sjunde raka VM-guldet, hur gärna vill du förstöra det och att Finland tar guld istället?
- Jag vill förstöra det, såklart. Men det betyder att jag måste spela bra och att vi spelar bra som lag, för Sverige är väldigt tuffa.