Leo Olsson och Wille Knuthas är två tunga tapp för Hovslätt inför den kommande säsongen. De båda talangerna har gått till SSL och Mullsjö.
Foto: Tero Väisänen

Hur kommer Hovslätt klara sig utan sina supertalanger?

ANNONS

Förra säsongen gick Hovslätt till föreningens första allsvenska kval frågan är om man kan återupprepa det utan sina två supertalanger som blivit värvade till SSL och Mullsjö. Men Jönköpingslaget har kvar flera duktiga spelare bland annat poängmakaren Ola Hyltén.

Om två veckor är det seriepremiär i Herr1an där man inför säsongen gjort om en hel del i de 6 serierna från norr till söder. Vi har tagit tempen på några av de största profilerna inför seriepremiären.

För Jönköpingslaget Hovslätt IK har det blivit stora förändringar kommande säsong då man får betydligt kortare resor då man inte längre behöver åka till Stockholm varannan helg. Poängspelaren Ola Hyltén blickar fram emot säsongen.
- Försäsongen har känts lite upp och ner i år. Fler innebandypass har prioriterats, vilket har gett oss ett bra försprång med tekniken! När det gäller min egna form är den okej i dagsläget. Den klassiska försäsongsmåltorkan är borta så formen är på väg åt rätt håll i alla fall, säger Hyltén till Innebandymagazinet.

Div 1 Östra Götaland
FBC Kalmarsund Ungdom
Hovshaga AIF
Hovslätts IK
Ledberg IBF
Linköping FBC
Jönköping IBK Ungdom
Olofströms IBK
Solfjäderstaden IBK
Sävsjö IBK
Vetlanda IBF
Växjö IBK U
Åby IBK


Förra säsongen slutade Hovslätt IK trean i H1 Mellersta Svealand och tog sig till allsvenskt kval där det tog stopp i två raka matcher mot Nykvarn.
- Efter 22 omgångar kommer Hovslätts IK att ligga på den övre halvan av tabellen. Topp 4 är målet och det är något vi ska sträva efter under hela säsongen!

Vilka tre lag tar ni med er till kvalet i så fall?

- Jag tror att de lag som kommer få kvala om en allsvensk plats är Ledberg, Åby och Solfjäderstaden.

Med tanke på Hylténs tippning kommer det bli upp till bevis direkt i seriepremiären då Solfjäderstaden kommer på besök.
- Premiären närmar sig med stormsteg och efter förra helgens försäsongscup har jag en bra känsla inför säsongen. Självklart har det varit svårt att ersätta de spelare vi blivit av med inför säsongen men vi som är kvar, tillsammans med de nya spelarna, ska ge allt för att även den här säsongen ska hamna i ett positivt kval!