"Det är de små detaljerna som han är väldigt bra på och kommer justera", säger Moa Tschöp om tränaren Christian Mattsson.
Foto: Per Wiklund

Moa Tschöp vill bygga upp en vinnarkultur i Täby

ANNONS

Innebandymagazinet träffade regerande mästarna Täbys backstjärna Moa Tschöp på SSL-kickoffen i Stockholm. Tränarna har tippat Täby på femte plats i tabellen, men Stockholmslaget siktar på nytt guld.

- Nu är det ny säsong och vi ska vinna guld igen. Har man vunnit en gång så vill man vinna igen, och vi vill fortsätta bygga upp en vinnarkultur i Täby. Det ska bli jätteroligt att fortsätta på den resan, säger Moa Tschöp till Innebandymagazinet.

Ny tränare för laget är Christian Mattsson, vad bidrar han med?
- Han bidrar med jättemycket innebandykunskap. Han har varit med förut och spelat på väldigt hög nivå själv, så han vet vad som krävs. Jag tror att han kommer vara grym. Än så länge har jag absolut inget negativt att säga om honom. Han är fantastiskt bra och förmedlar sin kunskap till oss väldigt bra också.

Blir det några förändringar spelmässigt med honom som tränare?
- Jag tror inte att han kommer komma in och ändra så mycket i vårt grundspel. Det är de små detaljerna som han är väldigt bra på och kommer justera. Och titta på individuell nivå vad folk behöver utveckla. Sedan har vi väldigt bra spelare som vet vad som behöver göras.

Ni blev tippade på femte plats av tränarna…
- De tror inte på oss, men det är tur att vi gör det själva i alla fall. Det gör inte så mycket. Etta, femma eller åtta - det viktiga är att gå till slutspel. Det är lite klyschigt, men allt avgörs där.

Ni ska även spela Champions Cup, hur mycket fokuserar ni på det?
- Vi har inte pratat om det så jättemycket. Men vi vet allihopa att det är viktigt för oss och vi kommer såklart vilja vinna det. Det ska bara bli jätteroligt att åka iväg med Täby och spela Champions Cup, och visa upp oss ute i världen. Det var några år sedan jag spelade det så det ska bli jätteroligt.