Mathias Hagert blev utsedd till norra allsvenskans tredje bästa back av tränarna. 33-åringen stod för 12 mål och 18 assist den gångna säsongen.
Foto: Magnus C Lydahl

Topplagets backstjärna hyllar en outsider till SSL-kval

ANNONS

Thorengruppens Mathias Hagert tror att det finns en riktig outsider i norra allsvenskan som kommer att överraska det flesta lagen kommande säsong.

Idag är det 16 dagar kvar till premiären av herrarnas allsvenska. Så häng med under dagen då vi laddar upp med några av de största profilerna från ett topp-, mitten- och bottenlag från båda serierna.

Förra säsongen så vann Team Thorengruppen den norra allsvenskan men sedan föll man i kvalet upp till SSL mot Visby i den sista kvalomgången. Så från slutsignalen nere i Visby tills nu har man legat i hårdträning för att komma igen ännu starkare kommande säsong.
- Vi har hunnit med två turneringar, där vi först var iväg till Bratislava och sen Scandic Cup i Umeå. Vi har två inplanerade matcher kvar innan premiären mot Salem, där en av matcherna är en DM-Final mot Dalen. Så jag tycker vi ligger rätt bra till inför seriestarten, säger rutinerade Mathias Hagert till Innebandymagazinet.

Allsvenskan Norra
AIK IBF
Bele Barkarby IF IBF
Djurgårdens IF IBS
FBI Tullinge
Gävle GIK
Hagunda IF
RIG Umeå IBF
Salems IF
Strängnäs IBK
Sundsvall FBC
Team Thorengruppen SK
Wibax-Piteå IBK


Thorengruppen gör ju en ordentlig satsning på både dam- och herrlaget så att ni ska ta er upp till SSL när den nya arenan står klar nästa säsong. Så styrelsens mål är SSL men vad har ni pratat om för mål i laget?
- Vi kommer ha några delmål innan vi ska nå vårt mål att ta oss upp till SSL. Där vi bland annat vill hamna så högt upp som möjligt i serien för att få hemmafördel i ett kval.

På tal om tabellplaceringar så tippade Innebandymagazinets tre redaktörer serien igår och där hamnade på plats ett, två och två.
- Tycker spontant att det känns rimligt. Det är dessa två platser vi kommer att slita för.

Vilka tre lag kommer ni ta med er till kvalet då?
- Hagunda, Tullinge och Wibax.

Wibax känns som en lite outsider och de var ju nära att åka ur senast. Hur tänker du där?
- Det har fått behålla stommen av sin trupp och fått upp några duktiga unga spelare. Sen har det Erik Nilsson i laget som jag tycker är en av de bästa spelarna i serien.

Har du några övriga tankar inför året serie?
- Ska bli roligt att dra igång ännu en säsong. Känns som många lag gjort bra saker och vill bli bättre. Så jag ser framemot tuffa, svängiga och målrika matcher.