Kommer Munka Ljungby ta sig till sitt fjärde raka kval till allsvenskan?
Foto: Ronny Gunnarsson

Ska det bli fjärde gången gillt för Munka Ljungby?

ANNONS

Med två veckor kvar till seriepremiären av Herr1an Södra Götaland har vi stämt av läget med en av serien absolut bästa poängmakare.

Om två veckor är det seriepremiär i Herr1an där man inför säsongen gjort om en hel del i de 6 serierna från norr till söder. Den största förändringen är att Göteborgsserien blivit uppdelad till Skåne och Värmland.

Vi har stämt av läget inför premiären med Munka Ljungbys Jonathan Olsson som kom två i poängligan förra säsongen i H1 södra Götaland. En serie som behållit sitt namn men som fått in ett gäng Göteborgslag.

Div 1 Södra Götaland
FBC Engelholm
Fristads GoIF
IBK Lund Elit
IK Zenith
Malmö FBC
Munka-Ljungby IBK
Mölndals IBF
Pixbo Wallenstam IBF
Röke IBK
Träslövsläge IF - UTGÅTT
Varla IBK
Warberg IBF


- Vår försäsong har varit bra tycker jag. Vi har inte spelat så många matcher hittills men matcher vi spelat har vi gjort bra. Formen inför premiären känns bra. Det är två veckor tills dess så blir några viktiga veckor nu som vi kan finslipa på de sista detaljerna till premiären.

Det är inget snack var Munka kommer att hamna i tabellen kommande säsong..
- Ni kommer hitta oss topp 4 efter 22 omgångar.

Munka har gått till allsvenskt kval tre säsonger i rad utan att lyckas ta steget upp. Frågan är vilka tre lag de får med sig till kval denna säsong.
- Jag tror att det blir Malmö, Lund och Mölndal som följer med oss till kvalet.

Förra säsongens allsvenska lag Malmö väntar i seriepremiären.
- Jag ser fram emot premiären extremt mycket. Det kommer bli en bra värdemätare mot Malmö direkt. Nycklarna för oss blir att vi sätter vårt försvarsspel från början där vi känner oss trygga. Gör vi det kommer vi bli svårslagna.

Andra funderingar om serien denna säsong?

- Serien i år blir spännande. Där är en del lag man inte mött innan som man inte vet så mycket om så det ska bli kul. Tror serien i år kommer bli extremt jämn.

Omgång 1 - 2019-09-27 - 2019-09-29
Warberg IBF - IK Zenith
Mölndals IBF - Varla IBK
Munka-Ljungby IBK - Malmö FBC
IBK Lund Elit - Träslövsläge IF
Röke IBK - Pixbo Wallenstam IBF
Fristads GoIF - FBC Engelholm