Sök
 
Kommer Andreas Stefansson sätta någon form av rekord denna säsong?
Foto: Per Wiklund
SSL Herr

Poängkungens avundsjuka på sin radarpartner

Andreas Stefansson och Gustav Fritzell är Pixbo Wallenstams två bästa poängmakare men redan innan seriepremiären har Fritzell tagit ledningen i poängkungarnas interna kamp. Något som Stefansson inte är helt nöjd med.

Pixbo Wallenstam har under silly season tappat en hel del rutin och ersatt det med unga och hungriga spelare, eller gjort en generationsväxling som det så fint heter. En av spelarna som kommer få ta stort ansvar kommande säsong är Andreas Stefansson. Hur pass bra "nya" Pixbo kommer vara redan till hösten har poängkungen svårt attt svara på.
- Det vet jag faktiskt inte själv än. Vi har inlett försäsongen precis som vi spelade i serie ifjol. Vi har torskat mot lag som är tippade lägre ner i tabellen och vunnit över lag som är tippade högre upp i tabellen. Jag hoppas att vi ska komma till bukt med det problemet väldigt snart, säger Stefansson till Innebandymagazinet.

Vad är det som är problemet då?
- Vi har haft svårt att styra matcherna själva och haft det lättare mot lag som vi inte är spelförande mot.

Förra veckan åkte man på stryk av nykomlingarna Warberg med 3-5.
- Det var en klassisk vardagsmatch under försäsong där vi underskattade motståndet och hade en dålig inställning och kom inte alls upp i någon nivå. Genomgående för försäsongsmatcherna har varit att vi inte släppt in så mycket mål men vi har haft problem med att göra mål. Det genomsyrade Warbergsmatchen också plus att vi testade ett nytt försvarsspel som vi inte tränat så mycket på.

Pixbo Wallenstam IBK
3 Augusti: Pixbo Wallenstam (SSL) - Lerum (Herr1an) - 7-2
8 Augusti: FLORBAL CHODOV (Tjeckien) - Pixbo Wallenstam (SSL) - 2-4
8 Augusti: Pixbo Wallenstam (SSL) - UHC Alligator Malans (Schweiz) - 1-1
9 Augusti: Sokol Pardubice (Tjeckien) - Pixbo Wallenstam (SSL) - 1-6
9 Augusti: Pixbo Wallenstam (SSL) - Sparta Praha (Tjeckien) 6-2
9 Augusti: Höllviken (SSL) - Pixbo Wallenstam (SSL) - 3-9
10 Augusti: Pixbo Wallenstam (SSL) - Tatran Teka Střešovice (Tjeckien) - 1-2
17 Augusti: Jönköping (SSL) - Pixbo Wallenstam (SSL) - 7-1
30 Augusti: Mullsjö (SSL) - Pixbo Wallenstam (SSL) - 3-7
4 September: Warberg (SSL) - Pixbo Wallenstam (SSL) - 5-3
24 september: SERIEPREMIÄR - Visby


Vad tror du om Warbergs chanser som nykomlingar?
- Jag har ju bara sett dem en match och då såg det helt okej ut. Uppenbarligen så slog de ju oss. Vi gjorde ju ingen supermatch men jag tror definitivt att de har chansen att hålla sig kvar. Jag tror inte att de går till slutspel och jag tror inte de åker ut så de kommer hamna någonstans i mellanskiktet.

Stefansson slog igenom med dunder och brak i AIK för tre säsonger sedan men det var först ifjol som han fick spela slutspel för första gången efter att han flyttat från baksidan av landet till framsidan. Slutspel är något som poängkungen fick mersmak av och vill uppleva igen.
- Jag tror definitivt att det blir slutspel i år igen men jag siktar på att det inte ska ta slut lika fort denna gång. Trots att vi åkte ut med buller och bång mot Falun så var det ändå en rolig upplevelse med slutspel och att få spela flera matcher mot samma lag och med lite mer heta känslor. Jag har absolut fått mersmak på att spela slutspel.

Gustav Fritzell var precis som Stefansson ny i Pixbo förra säsongen och de båda hittade varandra direkt. Det blev en riktig bromance både på planen och utanför den. De båda hade en lång och spännande kamp om vem som skulle vinna den interna poängligan plus att de även inför varje match tävlade i fyra i rad på uppvärmningen. En kamp som Fritzell tog dubbla segrar i även om det var en väldigt knapp sådan i poängligan där han till slut vann med 56-55.
- Vi är två extremt tävlingsinriktade människor som älskar att tävla i allt vi gör. Så våra inbördes fajter kommer att sträcka sig under hela säsongen och om det sedan blir fyra i rad igen eller något annat återstår att se. Men vi kommer definitivt att tävla i något innan varje match, det behöver vi för att överleva.


Fritzell och Stefansson firar ett av duons alla mål förra säsongen Foto: Per Wiklund

Men redan innan säsongen startat ligger Stefansson under med 0-1 då det blev Fritzell som fick åka iväg på hedersuppdraget att representera Pixbo på upptaktsträffen på torsdag.
- Så klart att det sved lite grann när Fritzell fick uppdraget att åka till upptaktsträffen. Men jag förväntar mig att han åker dit och gör sitt jobb och sköter sig samt att han vågar snacka på. Jag vet att han har det i sig så det är bara att hoppas på att han får ut det också.

Kommer du kontra med att vinna poängligan istället då?
- Jag ser inga hinder för att jag ska göra mer poäng denna säsongen än vad jag gjorde senast. Sedan så hoppas jag så klart att Gurra också hamnar i toppen för det kommer ju gynna laget. Men Stefansson kommer definitivt stå före Fritzell efter 32 omgångar.

26-åringen har skapat en hel del rubriker inför varje säsong där han lovat hur många poäng han ska göra. Inför första säsongen i SSL lovade han att han skulle göra 50 mål, vilket han höll. Men andra årets löfte om poängrekord gick inte vägen. Inför årets säsong kommer det dock inget löfte.
- Jag har inte satt något poängmål än så länge. Jag har ju sagt att jag ska slå någon form av rekord sedan får vi se om det blir i år eller inte. Tidigare har jag alltid sagt hur många poäng jag ska göra men i år för det bli en överraskning.

Förutom du och Fritzell vem ska göra poäng i Pixbo kommande säsong?

- Jag tror att det kommer sprida ut sig och att det kommer vara flera spelare som gör poäng i år. Axel Larsson har sett väldigt fin ut på försäsongen och jag tror han kommer göra en jäkla massa poäng. Linus Nestorsson och Adam Persson kommer också hänga in lite pinnar.

Idag är det exakt två veckor kvar till premiären, hur går tankarna inför matchen mot Visby?
- Vi ska vinna den matchen, inget snack om den saken. Sedan snackas det om att det är svårt att möta en nykomling i premiären, men det ska inte spela någon roll. Vi har tillräckligt bra spelare med rutin så vi kan bortse från sådana tankar. Visby kommer såklart vara jäkligt taggade men det kommer vi också att vara. Vi siktar på att göra en fin premiär och mosa Visby.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten