Nellie Öhgren (16) tillsammans med sin radarpartner Linnea Hammar (38) från förra säsongens Innebandyfest.
Foto: Bosse Grängsjö

Efter förra säsongens misslyckande är RIG ute efter revansch

ANNONS

RIG-stjärnan Nellie Öhgren om hur bra RIG är kommande JAS-säsong med tanke på att man bytt ut mer än halva laget och tappat sin bästa poängplockare Linnea Hammar.

RIG Umeå har varit den stora dominanten i damernas JAS och RIGarna har tagit två guld och ett brons på de fyra säsongerna som JAS funnit på damsidan. Men förra året blev det ett rejält bottennapp och endast en sjunde plats. Så inför den kommande säsongen har man laddat om batterierna och siktar på en gruppvinst i grupp A.
- Har inga spontana tankar om gruppen förutom att jag tycker de är tråkigt att Thoréngruppen (gamla IKSU Ungdom som är regerande mästare) har dragit sig ur. Det är tråkigt eftersom de brukar vara jämna och roliga matcher mot dem, säger RIG-stjärnan Nellie Öhgren till Innebandymagazinet.

På RIG är det lite speciellt då man byter ut halva laget varje år då det är årskurs ett och två som har åldern inne för att spela i JAS. Inför den kommande säsongen har man dessutom tappat två spelare i årskurs två bland annat Linnea Hammar som vann poängligan i JAS ifjol.
- Jag tror faktiskt på vårat JAS-lag iår, Alla 03:or som börjat är extremt bra, så jag tror de kommer bli väldigt bra!


Juniorallsvenskan A Damer
Gamla Stan IBK/Kågedalens AIF
Gimonäs Umeå IF
Jäbo IK/Moälvens IBK
RIG Umeå IBF
Umeå City IBF
Umeå Västra IF
Öjebyns IBF
Örnsköldsvik IBF



Hur känns det att vara äldst i laget och ta hand om de nya 03:orna?

- De känns kul att vara äldst, och 03:orna har kommit in bra i gruppen! Det finns väldigt mycket talang i den årskullen!

Hammar vann som sagt poängligan förra säsongen men du kom bara en poäng efter med dina 39 poäng. Känner du att det vilar ett större ansvar på dig i år då Hammar inte går kvar?
- Nä, som jag sa innan så tror jag mycket på alla 03:or och tror dem kommer ersätta det väldigt bra! Sen är de såklart ett tapp att Hammar inte är med!

Idag har vi på Innebandymagazinet tippat alla serier och vi tror att ni vinner gruppen, spontana tankar på det?
- Jag tror och hoppas också att vi vinner gruppen iår! Känns som att vi kommer få en bra JAS-trupp som verkligen blir att räkna med.