Fagerhult Habos storstjärna Tobias Zälle går för närvarande med gips enda upp till knät och han kommer att missa första delen av säsongen.
Foto: Privat

Oerhört tungt besked för allsvenska stjärnan

ANNONS

En av södra allsvenskans bästa poänggörare kommer att missa stora delar av säsongen på grund av en bruten fot.

Det var förra helgen som olyckan var framme för Fagerhult Habos storstjärna Tobias Zälle då de möte den allsvenska seriekonkurrenten Onyx i en träningsmatch.
- Jag lyckades trampa snett under matchen och när jag uppsökte sjukhuset visade det sig att det var en fraktur i mellanfotsbenet.

De fixade till frakturen direkt på plats och första beskedet från Nyköping lasarett var att det kommer dröja ett tag innan stjärnan är tillbaka på planen igen.
- De sa att jag kunde förvänta mig sex veckor i gips och lika många veckors rehab.

Men det råder en osäkerhet om de uppgifterna stämmer för när Zälle kom hem till Jönköping och han tog kontakt med ortopeden där fick han oroväckande besked. Efter att han beskrivit på telefon vad de gjort med foten i Nyköping blev ortopeden i Jönköping misstänksam och boka en ny tid för undersökning imorgon.
- Jag fick höra i telefon att de misstänkte att de hade gipsat fel i Nyköping. De hade sågat i gipset (så foten kan vidgas) vilket man inte ska göra. Jag har även gips upp till knäet vilket de också ifrågasatte.

Så i nuläget vet inte poängkungen när han är tillbaka på planen igen.
- Jag ska få träffa en överläkare imorgon som ska titta på foten. Jag Hoppas givetvis på ett bättre besked imorgon men jag utgår från det tidigare besked tillsvidare.

Fagerhult Habo har tippats av många att gå till SSL-kval kommande säsong och 22-åringen som kom sjua i poängligan i södra allsvenskan ifjol hade verkligen sett fram emot seriepremiären.
- Tråkigt såklart. Hela laget har kört på riktigt bra under försäsongen och jag själv var riktigt taggad. Men nu är det som det är och jag kan inte påverka mer än att sköta min rehab och bidra med annat till laget.

Hur ser du på era chanser att infria allas förväntningar nu när du är skadad?

- Givetvis är kval ett mål som kvarstår trots det. Ser oss som underdogs gentemot de andra tippade topplagen men det är en roll vi trivs i.