Storvretas Mattias Samuelsson blev inkallad som ersättare i början av året till landslaget - den här gången fanns inte Sveriges meste landslagsman genom tiderna med.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Därför saknades meste landslagsmannen i Finnkampen

ANNONS

Senast Sverige och Finland möttes fanns Storvretas Mattias Samuelsson med på planen efter att ha blivit inkallad som ersättare. Den här gången var Sveriges meste landslagsman inte med i truppen, och det finns en enkel förklaring.

Under helgen som gick samlades herrlandslaget för att ta sig an Finland i Finnkampen i en match som Sverige vann med 5-4 till slut. Förra gången Sverige och Finland möttes var även det i Finnkampen i början av februari och då blev Sveriges meste landslagsman genom tiderna, Mattias Samuelsson, inkallad som ersättare när det kom in återbud till truppen.

Den här gången var inte Storvreta-kaptenen uttagen och blev inte heller inringd när landslaget fick återbud, och förbundskapten Mikael Hill berättar anledningen till detta.
- Matte vet ju inte om han spelar nästa säsong och eftersom VM är nästa säsong så fokuserar vi på de spelarna som har som mål att vara med då. Skulle han öppna upp dörren redan nu för nästa säsong så blir han mer intressant att följa, eller Mattias är alltid intressant att följa. Men vi fokuserar på spelarna som uttalat finns med till nästa säsong och mig veterligen har Matte inte bestämt sig, säger Mikael Hill till Innebandymagazinet.
Den här artikeln handlar om: