Johan Samuelsson fick avsluta träningen i Estrad Arena i överdragskläderna i fredags.
Foto: Per Wiklund

Därför saknades kaptenen i landslaget

ANNONS

När startformationerna inför Finnkampen släpptes så saknades kapten Johan Samuelsson i laget och istället hade man flugit in en ny spelare från Umeå.

I lördags mötte Sveriges Finland för andra gången under 2019 och när Sveriges laguppställning släpptes en timma innan matchstart uppstod det lite förvirring. Lagkapten Johan Samuelsson saknades och istället hade man flugit in Dalens Linus Holmgren till Alingsås. Kvällen innan hade Samuelsson enligt uppgifter skadat sig på landslagets träning.
- Jag kände av lite i en ljumske på träningen i fredags och då tog vi beslut att jag inte skulle riskera något, säger Samuelsson till Innebandymagazinet.

Hur känns ljumsken idag då?

- Det känns helt okej idag. Men ska träffa vår fysio ikväll och då får jag se vad någon kunnig inom området säger. Men ljumsken känns helt okej nu i alla fall enligt mig.

Är seriepremiären i fara?
- Jag vet faktiskt inte, vi får se vad fysion säger ikväll. Men så länge som ingen sagt något annat till mig så siktar jag på att spela hela matchen.

På tal om matchen, vad tyckte du om det du såg från Finnkampen?

- Jag tyckte det såg bra ut, starten var väl lite si så där. Men utöver det tyckte jag att alla tre femmor och målvaktsinsatsen såg riktigt bra ut. Det fanns väldigt mycket bra att ta med sig från matchen. Men så här tidigt på säsongen så är det ju klart att både vi och Finland testar lite allt möjligt på planen. Men som sagt förutom de första tio tycker jag att vi gör en stabil insats.