Strängnäs är tillbaka i norra allsvenskan efter att ha gästat södra föregående säsong.
Foto: Magnus C. Lydahl

Återkomst i norra allsvenskan väntar för Strängnäs

ANNONS

Strängnäs slutade på en trejdeplats i allsvenskan södra senast men föll i det efterföljande kvalet mot Visby. Nu är laget tillbaka i den norra allsvenskan inför säsongen 19/20 och man tar återigen sikte på SSL-kval under den kommande säsongen.

- Vi har ändrat fysupplägget lite för vi hade lite problem med skador under den viktigaste perioden av serien förra året inför playoff där båda våra bästa målskyttar, med 90 poäng tillsammans, inte var med i kvalet, säger Strängnäs tränare Peter Lund till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Det kan man tycka var otur och det var det lite grann. Men vi hade lite problem med baksidor inför kvalet på viktiga spelare som vi förmodligen tror berodde lite på utmattning. Alla såna skador är någon form av ackumulerad utmattning så vi har tränat lite mer smidighet och sen det vanliga. Vi jobbar mycket med grundspelet framförallt för vi har sju nya spelare in i laget.

För Strängnäs del innebär säsongen 19/20 annars att man är tillbaka i den norra allsvenskan efter fjolårets sejour i landets södra serie.
- Det är lite jobbigare resor i södra för vi åker buss och det är svårare att flyga till de långa bortamatcherna i södra. Annars var det en kul serie måste jag säga med mycket intresse omkring. Vi har mycket intresse i våran hall också men det är inte alltid så i norra på bortaplan. Å andra sidan gick både Visby och Warberg upp där intresset kanske var som störst, tillsammans med Onyx då.

Men sportsligt menar Lund att årets upplaga av den norra allsvenskan känns starkare än sin södra konkurrent.
- Det ska bli kul. Sportsligt känns det som toppen är lite starkare i år i norra än i södra eftersom både vi, Warberg och Visby lämnar södra. Ettan, tvåan och trean lämnar södra. Norra känns lite starkare.

För Strängnäs väntar Sundsvall på bortaplan i premiäromgången om drygt tre veckor, ett möte som Lund inte riktigt ser fram emot.
- Jag gillar inte att möta nykomlingar i premiären. Det gjorde vi i och för sig förra året också när vi mötte Lerum hemma och vann med 6-0, men att möta nykomlingar och sen på deras hemmaplan... de kommer att gå på vatten, det kommer att bli riktigt tufft för oss.

Målsättningsmässigt då, är det att knipa en toppfyra-placering?
- Ja det måste det vara. Vi tycker hela tiden att vi utvecklas och nu har vi spelat kval tre år på raken och kan inte ha en lägre målsättningl. Men det kommer bli stentufft. Det känns som att både Hagunda och Thorengruppen har värvat bra och missar de kval så är det lite fiasko från deras sida. Sen är det alltid tufft med AIK. Tullinge tror jag blir bra och Gävle verkar få ordning på grejorna. Piteå är alltid läskiga och sen tror jag att Salem, även om de tappat mycket duktigt, får ihop det. Sen hoppas jag att vi också är med där och krigar.