Jönköping har inlett försäsongsmatchandet starkt med två raka vinster, blir det en tredje raka idag?
Foto: Per Wiklund

Jönköping har rivstartat under nya tränaren

ANNONS

Mickael Fredriksson har fått en rivstart på sin tid som huvudtränare för Jönköping. Under förra veckan besegrade man Pixbo Wallenstam med hela 7-1 och nu väntar ytterligare en värdemätare när Jönköping nu ska ta sig an Helsingborg.

- Försäsongen har varit upp och ner eller vad man ska säga. Vissa träningar har det varit fantastiskt bra och vissa träningar har det varit lite mindre bra. Jag tycker ändå att vi redan nu har börjat prata om det här att sätta en viss form av nivå över hur vi ska träna och agera, så lite upp och ner men mestadels upp måste jag ändå säga, säger Jönköpings tränare Mickael Fredriksson till Innebandymagazinet.

Jönköpings IK - träningsmatcher
15 Augusti: Jönköping (SSL) - Fagerhult Habo (SSL) - 8-5
17 Augusti: Jönköping (SSL) - Pixbo Wallenstam (SSL) - 7-1
24 Augusti: Jönköping (SSL) - Helsingborg (SSL)
30 Augusti: Craftstaden (All) - Jönköping (SSL)
31 Augusti: Visby (SSL) - Jönköping (SSL)
14 September: Warberg (SSL) - Jönköping (SSL)

Men Jönköping har fina resultat med sig i ryggen under årets försäsong där man bland annat besegrade SSL-konkurrenten Pixbo Wallenstam med hela 7-1. Och på frågan vad som hände där skrattar Fredriksson till.
- Det är frågan man fått hela tiden, vad som hände. Nej men jag tycker väl att vi naturligtvis gör en väldigt bra defensiv insats. Vi mötte Fagerhult tidigare under veckan och låg under med 3-0 efter fyra minuter och visste vad vi behövde korrigera inför Pixbomatchen och det får vi bra effekt på också. En väl genomförd match och när man ser matchen i efterhand tycker jag inte att resultatet är ologiskt på något sätt och vis.

I helgen väntar nu Helsingborg, ett möte där många JIK-spelare ställs mot tidigare tränaren Niklas Pålsson i Helsingborg.
- Det är lite speciellt kan jag tänka mig för de som varit med i Jönköping länge. Niklas Pålsson har en stark historik i klubben och är mycket uppskattad. Jag tror att det blir ytterligare en bra värdemätare och se vart vi ligger och vi behöver korrigera inför serien, så en viktig match i den aspekten.

Hur viktigt är det att fortsätta rada upp de här fina resultaten?
- Självklart är det viktigt att vinna matcher jämnt, jag har iallafall ingen annan målsättningen utan vi åker för att vinna varje match. Sen självklart kan det finnas olika omständigheter där man kanske provar olika sätt att spela och där man kanske lägger fokus på olika saker. Men oavsett vad du tränar på måste målsättningen alltid var att vinna varje match.