Dalen slutade på en andra plats i försäsongsturneringen Bohemia Trophy nere i Tjeckien.
Foto: IBK Dalen

Fysiskt Dalen är redo att ta nästa steg

ANNONS

Dalen ligger just nu i hårdträning inför säsongen 19/20, och lagets tränare Jonatan Brolin menar att det ska vara fysiskt tufft att ställas mot Umeålaget under den kommande säsongen.

- Vår stora målsättning under förra säsongen var inte bara att bibehålla fysiken under innebandysäsongen utan att fortsätta utveckla den, och det gjorde vi faktiskt. Vi startade den här säsongen på en ännu högre grundträningsnivå än tidigare och det var ett stort mål. Det betyder att vi kan börja vår fysträning på ett lite annat sätt än förra året och nu siktar vi på att bli ännu lite snabbare, ännu lite explosivare istället för att bara träna grundstyrka, säger Dalens tränare Jonatan Brolin till Innebandymagazinet.

På vilket sätt skulle du säga att Dalen den här säsongen skiljer sig från förra?
- Vi tränar väldigt hårt och vi tränar tillsammans sex dagar i veckan. Vi tränar både aktiv styrka, uthållighet och explosivitet och alla de bitarna varje vecka, det är inget vi tar bort från vår träning. Vi vill representera en innebandy som står för sån fysik både i spel med och även utan boll där vi är jobbiga att möta. Det ska vara tufft att spela mot Dalen.

Vad lägger ni fokus på just nu, är det spelsystem eller liknande?
- Just nu är vi inne på att repetera innan vi kan börja utveckla. Vi började ju förra säsongen på ett vis och slutade på ett lite annorlunda sätt. Vi har inte börjat med ett klassiskt checka av ett moment i taget utan vi har blandat in alla moment för att försöka skapa en helhet lite tidigare än vi gjort tidigare säsonger.

IBK Dalen - försäsongsmatcher
16 Augusti: Dalen (SSL) - Floorball Köniz (Schweiz) - 6-5
17 Augusti: Dalen (SSL) - EräViikingit (Finland) - 0-5
18 Augusti: Technology Florbal (Tjeckien) - Dalen (SSL) - 3-4 e.str
22 Augusti: IBK Dalen (SSL) - IBF Dalen (Herr1an) 12-1
28 Augusti: RIG Umeå (All) - Dalen (SSL)
30 Augusti: Sirius (SSL) - Dalen (SSL)
31 Augusti: Dalen (SSL) - Tullinge (All)
15 September: Dalen (SSL) - Wibax-Piteå (All)

Dalen har spelat fyra försäsongsmatcher hittills och har fortfarande några kvar innan serien ska dra igång, och Brolin vet vad han vill ha ut av sitt Dalen där.
- Första matcherna vi hade i Tjeckien kändes det som vi var lite rostiga i vårt beslutsfattande med bollen och det handlar ganska mycket om att vi vill se att besluten är lite vassare och att vi börjar ha lite mer kyla i de avgörande lägena med bollen. I större utsträckning ta rätt beslut när det ska avgöras. Jag tycker att försvarsspelet finns där i stor utsträckning, men det är lite i de offensiva rutinerna.