Victor Andersson(16) är en av spelarna som Storvreta kommer sakna under Falun Floorball Open.
Foto: Per Wiklund

Skadeskjutet Storvreta tar sig an Falun Floorball Open

ANNONS

Imorgon kliver Storvreta in i Falun Floorball Open där man ställs mot tjeckiska Bohemians och schweiziska Zug United under lördagen. Men det är ett skadeskjutet Storvreta som kommer till spel.

Svenska mästarna Storvreta inledde försäsongsmatchandet i söndags när man spelade 3-3 mot Mullsjö. Imorgon är det dags för Falun Floorball Open - och tränaren Andreas Harnesk menar att Storvreta har fokus på flera saker.
- Det handlar såklart om utveckling. Både kultur, grupp och spel där det framförallt är grundspelet som vi kommer lägga fokus på. Och sen har vi haft en del strul med skador under försäsongen och vårt mål kommer också vara att komma hem hela vilket gör att vi tar med ett gäng juniorer upp, säger Andreas Harnesk till Innebandymagazinet.

På skadelistan finns namn som förstacentern Victor Andersson och forwarden Henrik Stenberg som inte finns med till Falun, samtidigt som flera andra är frågetecken. Men Harnesk är ändå hoppfull framåt över skadeläget.
- Vi håller på att jobba på det och det blir bättre och bättre hela tiden.Det är flera som nog kan starta och köra minst någon match men problemet är att vi har två matcher på en dag. Kanske kan de spela en match på hela helgen, har vi tur två och har vi otur noll.

Men bortsett från skadeproblematiken som stör Storvreta just nu så finns en möjlighet att ställas mot ärkerivalerna Falun i helgens cup beroende på hur det går i de inledande matcherna. Men att det skulle spela någon extra roll att slå just Falun vet inte Harnesk om han håller med om.
- Det är klart att när man väl är med gäller det att tvingas ha fokus på rätt saker och rätt saker är att komma hem och vara bättre på de målen som vi har satt upp. Men man kommer alltid vilja vinna matcher, att gå runt och bara fokusera på prestation är inte bra. Det gäller att vilja vinna alla matcher och utveckla de sätt som ger framgång, sen att slå just Falun spelar inte så mycket roll.