Linköping har en vinst och två förluster så här långt i Latvian Open.
Foto: Latvian Open

Linköping föll mot mästarna - trots drömstart

ANNONS

Linköpings sista gruppspelsmatch i Latvian Open var mot schweiziska mästarna Wiler-Ersigen, och det var också Linköping som öppnade bäst och kunde gå ifrån till 4-0. Men Wiler-Ersigen åt sig ikapp och kunde till slut vinna med 7-5.

- Ja alltså den hade väl två ansikten så att säga. Vi är fantastiskt bra i första och är obekväma att möta och vi låter Wiler och de här killarna som är bollskickliga inte få stå och leta passningar. Sedan så är det svårt att bromsa blödningen, säger Linköpings tränare Johan Astbrant till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Det är konstigt, när vi mötte det lettiska laget igår så dunkade vi in bollarna. Nu ville vi inte ta ansvar och fegade ur lite. När vi har lägena att dra ifrån i andra perioden och får några snabba mål emot oss så blir vi ängsliga, då äter de upp oss.

Latvian Open - Linköping
Esport Oilers - Linköping - 7-4
Rubene - Linköping - 3-16
Linköping - Wiler-Ersigen - 5-7

För Linköping har gruppspelet i Latvian Open därmed inneburit två förluster och en vinst, och Astbrant är inte nöjd med lagets insats i framförallt första matchen mot finska Esport Oilers.
- Wiler visste vi skulle vara en tuff match. Det är bara att kolla, de har värvat in Krister Savonen och Jonas Pylsy och var redan ett mästarlag som vet hur man vinner innan. Det visste vi. Den stora besvikelsen är match ett där vi inte är tillräckligt fokuserade i försvarsspelet för jag tycker vi ska vinna mot Oilers. De hade några bra spelare borta och ändå kunde vi inte vinna en sån match, så där är jag besviken.

Nu väntar slutspel för Linköping, men i skrivande stund är motståndet ännu inte fastställt.
- Mot värdiga motståndare på samma nivå eller något bättre så har vi förlorat två matcher och oavsett vilket lag vi möter imorgon så är de på den här nivån. Vi vill tävla och vi vill vinna matcher och det gäller även imorgon. Då vill jag se den inställningen vi hade i första perioden, den inställningen vill jag se under större delen av matchen.