Efter 11 och en halv månaders lång rehabperiod är Moa Bernvid åter tillbaka på planen igen.
Foto: AC.Kårhag

Ett års långt skadehelvete är över för allsvenska talangen

ANNONS

Comebacken i gamla laget blev inte som förväntat istället för att komma hem och visa vad hon lärt sig i SSL missade Moa Bernvid hela säsongen på grund av en otäck skada.

2017 blev den då 17-åriga Moa Bernvid värvad från Lindome IBK till Warberg IC i SSL. Efter en säsong berikad med massor av erfarenheter så bestämde sig Bernvid för att gå tillbaka till Lindome igen och spel i allsvenskan. Men det blev aldrig något spel förra säsongen för talangen då hon missade hela säsongen på grund av en korsbandsskada hon ådrog sig på försäsongen.

Men i helgen var hon tillbaka på planen igen 11 och en halv månader efter olyckan.
- Det var sjukt kul att äntligen få vara tillbaka på planen och tillbaka i laget med alla tjejerna, säger en upprymd 19-åring till Innebandymagazinet.

Hur jobbigt har året varit och vad är det som motiverat dig att komma tillbaka?
- Det har vart ett tufft år med mycket träning, som nu gett resultat. Tjejerna i laget, kompisar och familj har gett mig motivation att komma tillbaka. Sen har jag fått mycket stöttning från min sjukgymnast som har gett mig råd hur jag ska göra för att hålla gnistan uppe i 1 helt år, vilket har funkat jättebra. Minns inte när jag var så såhär taggad som jag är nu på att komma igång igen och spela.

Du spelade en period i helgen, hur kändes det i kroppen och framförallt knät efteråt?
- Ja, jag spela min första match på 11 månader, och de kändes jättebra! Inga känningar alls i knät men såklart lite ovant nu precis i början efter en lång tid jag inte vart på plan. Det var bestämt innan att jag bara skulle spela en period så det var lite jobbigt att kliva av.

Matchen var mot Floda som kvalade upp till allsvenskan senast men inte rådde på Örebro. Lindome vann med 8-5 och Bernvid hann med att göra sitt första poäng.
- Jag har höga förväntningar på säsongen och är riktigt taggad att få börja spela. För egen del hoppas jag att det rullar på som innan och att jag inte får något bakslag med knät så de stoppar mig från att spela.

Lagmässigt är siktet inställt på att ta sig till SSL-kval framåt vårkanten.
- Jag har höga förväntningar på laget och att vi ska spela bra och rolig innebandy, då vet jag att vi kommer förtjäna en kvalplats!