Efter turneringssuccén siktar Göteborg högt

ANNONS

IBK Göteborgs P03-lag gjorde succé i Prag Games och nu har man fått blodad tand och hävdar att man ska ta sig till Innebandyfesten i P16 och gå vidare från den tuffa JAS-gruppen.

För ganska så exakt en månad sedan tog sig IBK Göteborgs P03-lag till final i en av världens största ungdomsturneringar, Prag Games. På väg till finalen slog man ut både de regerande mästarna Team Taitavat och Tatran Stresovice som vann turneringen året innan. Men i finalen föll man mot schweiziska Zug United på straffar efter 3-3 i ordinarie tid.

Efter succén i Prag har Göteborgs självförtroende vuxit flera centimeter och man har ställt in siktet på att ta sig till Innebandyfesten i P16-klassen och i JAS vill man åtminstone nå play off.
- Målsättningen är att ta oss till Festen i P16 och i JAS, där de flesta gör JAS-debut, siktar vi på att avsluta relativt högt i tabellen och ta oss vidare, säger nyckelspelaren Adrian Söderberg till Innebandymagazinet.

16-åringen gjorde en bra turnering i Prag och han var en stor anledning till att laget tog sig till final där han stod för två av lagets tre mål. Ett av målen var dessutom ett riktigt klassmål som det kom att pratas en hel del om efteråt.
- Jag drog igenom deras ena forward, center och högerback innan jag sköt iväg ett handledsskott. Jag hade blicken uppe och såg att målvakten tjuvade på passningen till Simon Dristig så målvakten släppte helt enkelt första stolpen helt öppet. Så det var enkelt att bara placera in bollen där.

Ni överträffade mångas förväntningar när ni tog er till final i Prag, och slog favorit efter favorit på vägen. Hur skulle du sammanfatta er turnering?
- Gruppspelet började bra, vi vann de två första matcherna hyfsat enkelt. När vi senare gick vidare mot gruppfinal dagen efter blev det en stor omställning då laget vi mötte var betydligt mycket bättre än de andra två lagen i gruppen. Slutspelet började bra, vi vann första matchen ganska klart där vi mötte ett mindre bra lag jämfört med det kommande motståndet. Vi slog ut favorit på favorit på vägen till finalen, bland annat Team Taitavat, Tatran och Nykvarn. I finalen förlorade vi som sagt på straffar mot Zug United. Nu i efterhand har detta gett oss motivation och vår nya målsättning är att ta oss till Innebandyfesten i P16.

Förutom P16 så ska ni ju även lira i JAS. Vad kan man förvänta sig av er där?

- Slutspel är absolut inte omöjligt. Lindås är oerhört duktiga, som även haft en bra silly season och de är favoriter i vår JAS-grupp. Lindome och Warberg är också duktiga, vi likaså. Slutspel är lagets målsättning.

Juniorallsvenskan grupp J
Frölunda IBK/FBC Vinga
IBK Göteborg
Lindome IBK
Lindås Rasta IBK
Mölndals IBF
Sandö IBK
Warberg IBF
Varla IBK


Göteborgstalangen debuterade redan förra säsongen i Herr2an med A-laget där han hann med att göra ett mål på tre matcher och Söderberg ser fram emot hösten där han hoppas få checka av ett par milstolpar till i sin begynnande karriär.
- Mina personliga målsättningar är att kunna hjälpa 03-laget så bra som möjligt och förhoppningsvis kunna göra lite poäng. Förra året fick jag även debutera för A-laget och min målsättning där är att ta en större roll. Jag hoppas även kunna ta en plats i distriktslaget, men det är tuff konkurrens då det finns mycket bra spelare i distriktet.

Givetvis växer självförtroendet några centimeter när man som 16-årig står för ett drömmål i finalen i en av världens största ungdomsturneringar men även lagets tränare Elias Johannesson delar Söderbergs målsättningar den kommande säsongen.
- De stora målsättningarna för kommande säsong är Innebandyfesten i P16SM och att vi ska slåss om playoff-platserna i JAS. Utöver det jobbar vi hårt med individuell utveckling och personliga målsättningar. Min målsättning som tränare är även att vi ska ha minst 5 utespelare och 1 målvakt med i distriktslagstruppen, avslutar Johannesson.

Se Söderbergs galet snygga drömmål i klippet ovan!