Foto: Per Wiklund

Kvalhjälten förlänger med Bele Barkarby

ANNONS

Allsvenska nykomlingen får behålla sin succémålvakt.

Dan Goldea, född 1993, var en av kvalhjältarna när Bele Barkarby tog sig upp i Allsvenskan. Nu står det klart att målvakten förlänger sitt avtal med klubben. Goldea kom från Sundbyberg 2014 och har blivit bättre och bättre för varje år.
- Inget snack om att den här förlängningen är viktig för oss! Dan var den målvakt som stod flest matcher senaste säsongen, och var en av de absolut största orsakerna till avancemang. Genomgående riktigt hög kvalité genom hela serien, och i kvalet visade Dan att han också var seriens bästa målvakt, säger sportchefen Philip Gander till klubbens hemsida och fortsätter:

- Dan är oerhört följsam i sitt målvaktsspel och är enormt bra på att läsa spelet. Snabba reflexer och händer i kombination med sin förmåga att läsa spelet gör honom komplett. Dan har utvecklats och blivit bättre och bättre för varje säsong, så det ska bli riktigt kul att följa honom kommande säsong. Vi har nu två riktigt bra målvakter klara för kommande säsong med Dan och Theo, så vi känner oss väldigt trygga med det! Dessa herrar konkurrerar med varandra på ett bra sätt och gör varandra bättre hela tiden.