Mellan 5 000 och 6 000 spelare och ledare deltar i turneringen.
Foto: Magnus Fredriksson
Landet runt

Nytt deltagarrekord i Ängelholm Outdoor

ANNONS

Första upplagan av turneringen 2009 drog 140 lag. I år deltar 600 lag, en ökning med tio procent jämfört med i fjol.

22 juli till 4 augusti spelas Ängelholm Outdoor Floorball Festival. En utomhusturnering med omkring 3 000 matcher över de två veckorna. Antalet lag ökar från 540 lag förra året till 600 lag i år. Och man hade kunnat ha med ännu fler.
- Ser man bara på antalet lag och matcher klarar vi några lag till. Däremot är det problem med parkeringarna. Både om vi spelar i Skälderviken eller om vi, på grund av dåligt väder, måste flytta in i tre idrottshallar i centrala Ängelholm. Dessutom är boendet ett problem. Jag tror inte det finns många lediga bäddar i nordvästra Skåne de här veckorna, säger arrangören Glenn Stjernkvist till Helsingborgs Dagblad.

Klasserna är alltifrån knatteligans sex-sjuåringar till medelålders i motionsklassen. Lagen kommer från stora delar av Sverige men även Danmark, Finland och Norge.
- Detta är ett kul alternativ till vanlig innebandy. Här spelar vi på planer som är ungefär en tredjedel så stora som normalt. Varje lag har tre spelare plus målvakt. Det blir fler mål och det händer mer i ett högra tempo och det verkar de flesta uppskatta.
Den här artikeln handlar om: