"Flera spelare kommer behöva steppa upp när Vestlund lämnar."
Foto: Per Wiklund

Sportchefen om stora förändringarna i lagbygget

ANNONS

Ny ledarstab och halva spelartruppen utbytt. Årets Silly season väcker frågetecken kring SSL-laget Mullsjö. Sportchefen Jesper Axell ger sin syn på situationen.

I en lång text på klubbens hemsida, skriven av supportern Per Jona Laurell, delar sportchefen Jesper Axell med sig av sina tankar om den stora spelaromsättningen. Bland annat pratar han om hur det är att tappa forwardsstjärnan Anton Vestlund, där ersättaren ser ut att bli Jesper Ekström: ”Vi ska inte hymla med att Vestlund kommer vara saknad. Hans arbetskapacitet går inte ersätta. Men Ekström som vi värvat in har många andra egenskaper. Han har ett otroligt skott och han levererar poäng vart han än är. För Ekström är det också lite som att komma hem till Jönköping så han kommer snabbt in i både gruppen och området. Flera spelare kommer behöva steppa upp när Vestlund lämnar men Ekström har andra egenskaper som kommer göra oss bättre i andra avseenden.”

Hur känns det för en sportchef när så många spelare lämnar?
”Axell svarar även på detta väldigt tvärsäkert. Han menar att han har all respekt för de som lämnat och slutat och att flera av dom kommer vara rejält saknade men menar också att vi har dom mest tongivande spelarna kvar. Landslagsspelare som Ganevik, Hedlund, Braillard och Gidske. Utöver det hade man ett mål när man började prata med Hallstensson kring jul att knyta upp ytterligare offensiva kreativa spetsspelare. Då nämner han Wille Knuthas, Gustav Johansson och Jan Zaugg. Inte minst Zaugg som enligt Axell många tycker är det mest spännande nyförvärvet i hela SSL, och där är jag beredd att hålla med. Utan att ha sett honom en enda gång håller jag med. Innebandyfolk från övriga föreningar som har sett och kan bra mycket mer innebandy än mig hörde av sig och gratulerade oss till nyförvärvet. Det ska bli extremt spännande att se hur det går för honom. Träffar han rätt blir han en succé nästan omedelbart och för varje match som går lär han komma in i det mer och mer.”

Hela den läsvärda texten hittar du härr