Storvretas styrelse formas om. Den tidigare styrelseledamoten Ingemar Lundqvist tar över som ny ordförande, och den tidigare ordföranden Henrik Ededahl blir ny vice ordförande.
Foto: Per Wiklund

Miljonsmäll för Storvreta - stort minusresultat 2018/19

ANNONS

På Storvretas årsmöte i veckan kunde man konstatera att klubben går en miljon kronor minus verksamhetsåret 2018/2019. Nu har klubben ett negativt eget kapital på tre miljoner kronor.

Utöver att minusresultatet på en miljon fastslogs så röstades det fram en ny styrelse i Storvreta, där nytillträdd ordförande är Ingemar Lundqvist. Han uttalar sig till Upsala Nya Tidning om de ekonomiska problemen.
- Vi har väldigt stora utmaningar med ekonomin men också naturligtvis planer på hur vi ska lösa det och det är jag övertygad om att vi gör, säger Lundqvist till UNT.

Totalt har man alltså ett negativt eget kapital på tre miljoner kronor, och till nästa årsmöte behöver man kunna visa upp ett positivt eget kapital för att få sin elitlicens beviljad till säsongen 2020/21.
- Vi för en tät dialog med innebandyförbundet, så vi kommer nog fram till en bra lösning, säger Lundqvist.

Den nya ordföranden utesluter inte att man kan behöva skära ner i spelartruppen.
- Det får vi se och det är en diskussion vi får ha. Det kommer i alla fall inte smällas på med spelarkostnader och vi har andra verksamheter än herrlaget som måste få sitt.

Läs även
Faluns positiva besked: Ökade intäkter och rekordresultat