Victor Lövdahl (16) firar ett av sina fyra mål i SSL förra säsongen.
Foto: Per Wiklund

Lindås JAS-stjärna siktar på Innebandyfesten och landslaget

ANNONS

17-åriga Victor Lövdahl fick spela en hel del i SSL senaste säsongen och till hösten siktar han högt. Tre mål som han vill infria är Innebandyfesten, SSL-kval och dra på sig landslagströjan.

Förra JAS-säsongen kom Lindås Rasta tvåa i grupp H. Kommande säsong spelar man istället i grupp J men det är i princip samma lag som förra säsongen. Två nya lag har tillkommit i IBK Göteborg och Varla IBK. Lindås bästa poängplockare förra säsongen tycker till om gruppen.
- Vet inte riktigt. Warberg är väl alltid vassa och Lindome vet jag har några yngre bra spelare men har ingen jättekoll på hur lagen därefter kommer att se ut. Jag hoppas däremot på en jämn och bra serie utan slagpåsar, säger Victor Lövdahl till Innebandymagazinet.

Juniorallsvenskan J Herrar
Frölunda IBK/FBC Vinga
IBK Göteborg
Lindome IBK
Lindås Rasta IBK
Mölndals IBF
Sandö IBK
Warberg IBF
Varla IBK


- Tror gruppen kommer handla om oss och Warberg i slutändan. De har sedan tidigare några riktigt skickliga spelare samt fått in nån förstärkning vilket gör att deras lag sticker ut lite från övriga. Vi däremot får nog ta på oss favoritskapet. Vår starka 01-kull tillsammans med skickliga 02- och 03:or gör att vårt lag kommer ha en grym bredd och en spets som kommer ta oss långt.

Det råder inga som helst tveksamheter om vad Lindås har för målsättning.
- Med den bredden och spetsen som vårat lag kommer att ha så är Innebandyfesten det självklara målet att nå. Hur vägen dit ser ut och hur långt vi tar oss vet jag dock inget om men med detta laget kommer det oavsett motstånd alltid spelas för vinst.

Lövdahl slutade tvåa i poängligan förra säsongen och han fick även spela en hel del i Lindås Rastas SSL-lag där han gjorde 4+4 på 22 matcher.
- Jag är en målfarlig spelare med bra fart, teknik och skott men kanske framförallt en spelare med bra speluppfattning. Har under den gångna säsongen även utvecklat mina defensiva och taktiska egenskaper vilket gör att jag kan spela lite var stans.

Vad har du för personliga mål kommande säsong och i framtiden?
- Att göra bra ifrån mig både i JAS och i Allsvenskan, såpass bra att den blågula tröjan förhoppningsvis åker på i höst. Men huvudfokus kommer ligga på att hjälpa mitt Lindås att nå sina mål, Innebandyfesten samt SSL-kval. Viljan i framtiden är att etablera sig i både landslag och SSL.

Du fick ju testa på spel i SSL förra säsongen. Vad behöver man för egenskaper för att bli en SSL-spelare skulle du säga?
- Med spelsinne, teknik och ett bra skott kan man komma långt men tror det framförallt handlar om att skaffa sig en spetsegenskap som urskiljer en från mängden.

Läs också:
Gruppindelningen till herrarnas JAS 2019/20