Elias Påhlsson stänkte in 33 poäng för Munka Ljungby förra säsongen, vilket gjorde honom till lagets näst bästa poänggörare, vilket placerade honom på 13 plats i gruppens poängliga.
Foto: Per-Ola Karlsson (Peppesfoto)

Kan det nya skånesamarbetet räcka till slutspel i grupp L?

ANNONS

Munka Ljungbys och Örkelljungas JAS-lag har slagit ihop sina påsar för att försöka ta sig långt i Juniorallsvenskan.

IBK Genarp har tillkommit och ett par lag har bildat nya samarbeten men förutom det är Grupp L nästa samma som förra säsongens grupp K. I den gruppen slutade Munka Ljungby på en sjunde plats men inför hösten har Munka slagit ihop sina påsar med Örkelljunga och siktar på slutspel.
- I vår grupp finns det många lag som kan utmana i toppen. En god blandning mellan nya lag och gamla lag sen förra året, lär vara en rolig serie att följa, säger Munkas Elias Påhlsson till Innebandymagazinet.


Juniorallsvenskan L Herrar

Bjärreds IBK
FBC Engelholm
FC Helsingborg/FBC Helsingborg
IBK Genarp
IBK Höllviken
IBK Landskrona
IBK Lund
Malmö FBC/Lomma FBC
Munka Ljungby IBK/Örkelljunga IF
Åstorp/Kvidinge IBS


- Tror Bjärred kommer vara starka, då de var med och slogs om kvalplatser redan förra året. Tror även att samarbetet Malmö/Lomma har stor potential att vinna gruppen.

Var kommer vi hitta ert nya samarbetsprojekt då?

- Jag hoppas att vi kommer vara med och slåss om slutspelsplatserna denna säsong.

När Påhlsson får frågan om att beskriva sig själv som spelare så blir hans omdöme en fartfylld spelare som alltid gör allt för laget. Precis som Faluns Omar Aldeeb som Munkatalangen jämför sig med.
- Jag tycker att han spelar med mycket fart och kan både avsluta själv och passa vid rätt läge. Önskar dock att jag hade humor som Pontus Karlson Martell har på twitter.

Vad har du för personliga mål kommande säsong och i framtiden?
- Mina personliga mål för kommande säsong är att göra allt jag kan för laget för att få oss att gå så långt som möjligt. Sen på lång sikt hoppas jag på en plats i vårt Herr1an-lag och sedan utvecklas därifrån.

Läs också:
Gruppindelningen till herrarnas JAS 2019/20