Hagundapubliken får tillbaka en gammal favoritspelare till nästa säsong.
Foto: Bosse Grängsjö

Hagundas sjunde nyförvärv

ANNONS

Allsvenska Hagunda har gjort sitt sjunde nyförvärv inför kommande säsong och det är en riktig publikfavorit.

Hagunda värvar tillbaka sin klubbikon Nils Göthberg som inför den nyss avslutade säsongen trappade ner i Herr3an med Hagunda Legends men som avslutade säsongen i Herr1an med att kvala upp till allsvenskan med Uppsala Teknologer. 29-åringen har innan dess spelat 12 säsonger i Hagunda.
– Jag är tacksam för tiden både i Legends och i Tekno, det var i Tekno som jag sakta men säkert började få tillbaka suget på en ny satsning. Efter kvalet till Allsvenskan så kände jag att jag har mycket mer att ge innan klubban läggs på hyllan, säger Göthberg i ett pressmeddelande.

Hagundaikonen svarade för 28 poäng på 8 matcher i Herr3an och 10 poäng på 6 matcher i Herr1an. I kvalet mot Täby visade han sedan upp att han fortfarande håller hög nivå genom att göra 5 poäng på tre matcher. Ett kval som alltså fick 29-åringen att vilja göra en ny satsning mot SSL med Hagunda och förväntningarna på kommande säsong är höga.
- Vi har nya tränare, nya spelare, taggade sportchefer och en ny Nisse! Jag tror vi kommer ta ännu större steg i år. Sedan känns det fantastiskt att få spela igen inför alla "Hiffare" – det kommer att bli fantastiskt. Jag tror att jag behövde vara borta ett tag för att förstå hur mycket Hagunda och innebandyn betyder för mig. Jag vill vara med när vi går upp till SSL!

Sportchefen Erik Jällrud om återkomsten:
- Jag har följt Nisse väldigt länge och jag har aldrig sett honom mer motiverad inför en säsong. Hans ögon brinner under träningarna och även under de samtalen vi haft om kommande säsong. Det ska därför bli väldigt spännande att se vad han kan uträtta under sin comebacksäsong. Att det finns mycket innebandy i hans handleder vet vi sedan tidigare och det tror jag även att våra motståndare gör.

– Dessutom känns det viktigt att få in en spelare med flera säsonger i HIF efter att Daniel Wadberg och Martin Holm slutat. Nisse var på sin första match som femåring och har 12 säsonger i föreningen. Han vet således ut i fingerspetsarna vad det innebär att tillhöra Hagunda och kan föra vidare det, så jag är mycket glad över att han hittat hem igen.

Hagundas silly season
Klara in:
Erik Roos, back
Mattias Jansson, forward
Henrik Wahlström, center
Anton Uhlin, back
Fabian Karlstén, tränare
Magnus Adolfsson, tränare
Adam Nilbrink, back
Isak Bengtsson, back
Nils Göthberg, forward

Klara ut:
Martin Holgersson, back
Stefan Karlsson, ass tränare
Mårten Pederson, tränare
Oskar Ohlström, back
Jesper Svärd, forward
Joel Ahlin, forward
Christoffer Gustavsson, forward
Martin Holm, back
Daniel Wadberg, center

Förlängt:
Niklas Wik, forward
Jakob Arvidsson, forward
Mikael Hast, forward