Linköpings tränare Johan Astbrant berättar om Linköpings kommande nyförvärv.
Foto: Per Wiklund

Han är Linköpings färde nyförvärv

ANNONS

Linköping håller på att värva in sitt fjärde nyförvärv denna silly season och det återstår bara några detaljer innan det är klart.

I förra veckan dök plötsligt AIK-spelaren Oskar Hagberg upp på en bild på Linköpings sociala medier där han var med på lagets teambuilding. Något som genast satte igång spekulationer om att Hagberg var klar för Linköping kommande säsong. Tränare Johan Astbrant förklarar läget.
- Det är positivt att folk följer våra sociala medier. Men övergången är inte klar utan de sista bitarna med AIK ska lösa sig först. Oskar har gett oss tummen upp för spel så det är en spelare som jag räknar med i truppen till kommande säsong, säger Astbrant till Innebandymagazinet.

Hur kommer det sig att ni värvar in Oskar?

- Vi pratade redan med honom förra säsongen och ville ha in han som ersättare till Gustav Fritzell då. Men det gick inte att lösa då eftersom han hade avtal med AIK och hade lovat att spela kvar och försöka skjuta upp dem i SSL igen. Så vi har haft han på radarn sedan dess och det känns skönt att vi rott hem det nu.

Vad ser du han i för roll?

- Vi ersatte ju inte Fritzells position utan vi löste det internt istället förra säsongen. Så jag ser honom som en ersättare för Fritzell på vänsterkanten. När vi åkte ut mot Dalen senast så var de mer fysiska än oss och vann mycket på det. Så de fyra spelarna vi värvat in nu är spelare med fysik. Vi har jagat lite flera kilon och fysik. De nya skolan spelare har mycket teknik och finess och mindre fysik medans det äldre gardet har mer fysik och blandade egenskaper. Nu för tiden får du antingen en brunkare eller en finlirare. Men med Oskar får vi både och, en poängspelare som jobbar hårt och som jag tror kommer fylla luckan Fritzell lämnade efter sig.

Är ni klara med nästa säsongs trupp eller har ni mer på gång?
- Förr har jag alltid bedömt inför varje säsong hur bra truppen är och lagt mycket energi på det. Men nu har jag växt in i en anna roll. Föreningen har som mål att vi ska vara ett topp 4 lag och utveckla talanger och sedan är det min roll att se till att det blir så. Så jag utgår från att föreningen värvar in den truppen som de anser att vi ska klara målsättnigen med. Så nu för tiden lägger jag energi på att jobba med de spelarna jag har istället för att jämföra truppen med andra lags. Jag vill gärna ha 20+2 spelare i truppen och just nu är vi 19+2 så det är en lucka kvar att fylla.

Linköpings Silly Season

Klara in:
Olli Laine, back
Eddie Holgersson, back
Olle Abrahamsson, center

Klara ut:
Fredrik Nyholm, forward
Anton Karlsson, back
Andreas Nordh, forward
Yousif Touma, center
Martin Hovlund, back

Förlängt:
Filip Samuelsson, back