AIKs tränare Joakim Öhrn om beslutet att tacka ja till allsvenskan kommande säsong.
Foto: AIK Innebandy

AIK flyttas upp en division

ANNONS

I slutet på förra veckan fick AIKs damlag en förfrågan om att ersätta en vakant plats i allsvenskan östra.

Strömsbro IF har dragit sig ur damallsvenskan och eftersom de gjorde de efter att serierna fastställts så ersätts de av en regional vakanslista för den berörda serien. Så i torsdags förra veckan fick AIK en förfrågan om att ta deras plats.
- Vi runt laget tvekade inte en sekund på att anta utmaningen men sedan var vi tvungen att få med oss hela föreningen på det. Men det tog bara en dag att få med dem på tåget så på fredagen hade vi bestämt oss för att tacka ja, säger AIK:s tränare Joakim Öhrn till Innebandymagazinet.

AIK kom trea i Stockholms1an men fick kvala upp till allsvenskan tack vare att seriesegrarna Råsunda tackade nej till kvalspel. I kvalet så vann man första matchen över Alunda med 4-2 men förlorade returmatchen med 3-7 och gick således inte vidare till play off 2.
- Vi blev tagna på sängen av detta. Vi har ju förberett oss på att vara ett topplag i Dam1an och ta en kvalplats till allsvenskan kommande säsong. Så nu måste vi börja jobba hårt för att värva in spelare. Vi skulle behöva få in 3-4 spelare som håller allsvensk klass.

Hur är utbudet på allsvenska spelare i Stockholmsområdet?
- Oj, vi har precis börjat rodda i detta så har ingen större koll. Men det är klart att det finns spelare där ute men frågan är ju om de vill gå till AIK.

Allsvenskan Östra
AIK
Alunda IBF
Bele Barkarby IF IBF
Hammarby IF IBF
IBF Falun
Storvreta IBK
Åkersberga IBF
Älvsjö AIK IBF


Med AIK:s intåg i allsvenskan kommer det bli ett häftigt derby mot Hammarby.
- Det kommer bli ett jäkligt häftigt derby. Så det gäller för oss och Hammarby att hypa detta ordentligt så att det kommer massor av folk. Derbyna kommer bli superkul.

Hur tänker du som tränare nu, du var inställd på att vara ett topplag i Dam1an och nu är ni nykomlingar i allsvenskan istället helt plötsligt?
- Vi kommer ändra försäsongsupplägget helt och hållet nu. Vi måste ändra på fysen och vi måste boka upp andra träningsmatcher.

Vad går ni in med för målsättning?
- Målsättningen blir ju att hänga kvar. Eftersom vi fått reda på detta så sent och inte förberett oss alls för allsvenskan så kan vi inte ha någon annan målsättning just nu.