Alexandra Terner in action borta mot Pixbo Wallenstam.
Foto: Per Wiklund

Den förre RIG-stjärnan om sin debutsäsong i SSL

ANNONS

Alexandra Terner hade höga förväntningar på sig efter att ha öst in poäng under tre års tid på RIG Umeå. För Innebandymagazinet summerar hon sin första säsong i landets högsta serie.

Efter 3 år på RIG Umeå blev Alexandra Terner värvad till ett av världens bästa damlag. I KAIS Mora spelade hon till sig en starttröja och på 26 matcher gjorde hon 5+1 vilket följdes upp av 2+1 i slutspelet.
- Eftersom det var min första säsong så hade jag inte så mycket att jämföra med. Men denna säsong har överträffat mina förväntningar jag hade från säsongens början, säger Terner till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi hade en väldigt bra känsla i laget, särskilt i slutspelet vilket gjorde att det har varit väldigt tungt att släppa finalen som var. För min del känns det som jag har kommit in väl i laget och hittat tempot i spelet.

Mora har fyra raka finalförluster och för att det inte ska bli en femte kör laget extra hårt under försäsongen med två pass om dagen.
- Just nu kör vi mycket fys där vi tränar gemensamt på eftermiddagarna och kör eget på förmiddagarna, där de skickar ut vad vi ska göra för pass. Senare blir det en del träningsmatcher och mer innebandypass inlagt. Vi måste också se till så de nya spelarna kommer in i gruppen eftersom sammanhållningen och gemenskapen är en av de viktigaste bitarna.

Vad är dina personliga/lagets målsättningar för kommande säsong?

- Vi strävar alltid efter att komma först i grundserien och sedan även såklart gå hela vägen till final och vinna SM-guld. För min egen del tycker jag att jag satte grunderna under säsongen och kom in i det mer och mer och vill/ska inför kommande säsong våga släppa loss lite mer och göra det jag är bra på.

Vem i laget tror du får det stora genombrottet nästa säsong?
- Det kommer några spännande nyförvärv inför nästa säsong som man kan hålla ett extra öga på.

Ditt favorittrick för att konservera formen över sommaren?

- Tidigare har jag alltid hållit på mycket med boll och klubba hemma i huset hos min kära mor och far. Men eftersom jag inte kör försäsongsträningen på hemmaplan i år så får jag hitta ett annat ställe att skjuta sönder fönster på.