Kommer Maja Ekström få sitt stora genombrott i SSL kommande säsong?
Foto: Björn Sandberg och Privat

Supertalangen inför sin debut i SSL

ANNONS

Malmö har värvat en av landets mest intressanta tonåringar inför kommande säsong. För Innebandymagazinet berättar Maja Ekström om hennes tankar inför SSL-debuten.

Forwardstalangen Maja Ekström som är en av landets bästa 02:or ska till hösten debutera i SSL med Malmö. 17-åringen spås en lysande framtid och kan mycket väl få sitt stora genombrott redan till hösten.
- Det känns nervöst men otroligt spännande och roligt. Vi har varit igång med sommarträningen några veckor nu och det är ett väldigt bra gäng jag har hamnat i, säger Ekström till Innebandymagazinet.

Förra säsongen var Majas första seniorsäsong i allsvenskan med Åstorp/Kvidinge och den gick över förväntan. För hennes egen del vill säga, för laget kom sist i södra serien och åkte ner till Dam1an. Ekström bidrog med 18 poäng i allsvenskan men totalt gjorde hon 117 poäng den gångna säsongen.
- Jag tycker att den var helt okej. Det kändes bättre mot slutet av säsongen för min egen del.

Förväntningarna på den andra seniorsäsongen och debutsäsongen i SSL är väldigt höga.
- Mina förväntningar är att komma in i laget bra och sen hoppas jag att jag fortsätter utveckla mitt spel. Jag ser fram emot att både spela med och möta spelare som man sett upp till.

Vad för sorts spelare kommer SSL-publiken få se i Maja Ekström?

- De kommer se en tekniskt och snabb spelar med bra spelförståelse. Förhoppningsvis får de också se några snygga passningar och mål.

Tidigare idag rankade Innebandymagazinet alla tonåringar som värvats till SSL och på den listan hamnade Maja högt upp.