Olli Laine är ett av Linköpings nyförvärv till den kommande säsongen.
Foto: Anssi Koskinen/Salibandyliiga

Backgeneralen på plats - har siktet högt inför SSL-debuten

ANNONS

Han ses som ersättaren till klubbikonen Anton Karlsson, nu är finska backgeneralen Ollie Laine på plats i Sverige och har gjort sin första tid i sin nya klubb.

Linköping har under årets sillyseason svarat för tre stycken nyförvärv. Ett av dessa är finska backgeneralen Olli Laine som bytt TPS och Salibandyliiga mot Svenska Superligan och Linköping. Laine ses som ersättaren till försvarsgeneralen Anton Karlsson som avslutat sin karriär efter skadebekymmer.

Nu är Laine på plats i Sverige och Linköping och har redan hunnit märka av några skillnader på träningsupplägg länderna emellan.
- Kanske att det verkar vara mer innebandyfokus och hårdträning här även under försäsongen. Men jag måste nog köra på lite mer tid innan jag kan svara på frågan fullt ut, säger Olli Laine till Linköpings hemsida.

Laine var med och förde TPS till final mot Classic under senaste säsongen men väljer alltså nu Sverige.
- Jag har spelat 5-6 säsonger i finska högstaligan och kände att jag ville få en ny tuff utmaning. Så för att få ännu mer fart på karriären och bygga på med mer erfarenhet så kändes det helrätt att välja ett svenskt topplag som Linköping. Här får jag känna på de svenska lagens sätt att spela samtidigt som jag utvecklas på sidan av planen i ett nytt land.

Laine, som har meriter från det finska U23-landslaget, har som mål att ta plats i A-landslaget - och tror att han ligger nära att knipa en av platserna där.
- Jag gissar att jag ligger rätt nära att ta en plats men det sista steget är självklart det tuffaste att ta. Men om jag tror på mig själv och jobbar stenhårt här i Linköping så tror jag att min chans i landslaget kan komma framöver.