Tre nya spelare in och tre gamla spelare ut, så ser Skoghalls silly ut än så länge. Glädjande nog så har man också förlängt kontraktet med supertalangen Mathilda Jansson som kommer fortsätta bära upp Skoghall i tröja # 11.
Foto: Patrik Palm

SSL-nykomlingens första SSL-värvning

ANNONS

Skoghalls IBK håller på att förbereda sig för den kommande SSL-säsongen och en målvakt blir lagets första meriterade värvning.

SSL-nykomlingarna Skoghalls IBK värvar tillbaka målvakten Julia Mossberg som lämnade Skoghall efter säsongen 2015/16 för att söka lyckan i SSL med Karlstad. I Karlstad blev det mycket speltid första säsongen men när den minskade andra säsongen valde Mossberg att trappa ner till Dam1an för att hitta motivationen igen och efter en kanonsäsong i Filipstad är Mossberg åter igen sugen på ett SSL-äventyr.
- I Karlstad tränade jag på men fick inte ut så mycket för det, i Filipstad kände jag att de verkligen behövde mig och jag fick verkligen visa vad jag går för, säger Mossberg till Värmlands Folkblad och fortsätter:

- Det blir lite som att komma hem. Det var ett ganska lätt val när Skoghall hörde av sig, jag ville tillbaka till SSL och jag trivdes väldigt bra i klubben senast och det är en underbar publik där ute.

Mossberg blir Skoghalls tredje nyförvärv inför den stundande SSL-debuten, tidigare har man gjort klart med två oerhört talangfulla 16-åringar från Skoghalls ungdomslag i Amanda Gottebo och Emilia Wahlén.

På förlustsidan har vi tidigare skrivit om att rutinerade Mikaela Målström lägger klubban på hyllan. Sedan tappar man även Jasmine Lahti-Bonté till Skattkärr och Linn Rutgersson, där det är oklart var hon ska spela nästa säsong.