Simon Nilsson har svarat för 126 poäng i Herr1an under de tre senaste säsongerna.
Foto: Warberg/Magnus C. Lydahl

Klart: 22-åriga poängsprutan klar för Warberg

ANNONS

Nu står det klart att Warbergs tredje nyförvärv inför återkomsten till Svenska Superligan blir en riktig poängspruta.

Under gårdagen kom uppgifter om att Warberg gjort klart med 22-åriga playmakern Simon Nilsson från Munka-Ljungby - och idag bekräftar klubben övergången av poängsprutan.
- Det känns också kul att få vara med när ett lag tar nästa steg. Det är ett ungt hungrigt lag som har kämpat sig upp till innebandyns finrum, jag är imponerad över deras prestationer och det känns som det kommer att passa mig bra att spela här. Det känns spännande att ta nästa kliv i min utveckling och jag är redo för den utmaning som väntar, säger Simon Nilsson i ett pressmeddelande.

Nilsson fick chansen i SSL redan som 18-åring, då tillsammans med FC Helsingborg.
- Som spelare är jag betydligt mer trygg i min spelstil och min roll på planen. När jag var yngre handlade det mycket om vem som gjorde målen, men nu vet jag att ett lag behöver flera olika spelstilar och jag tycker att jag har hittat min. Detta känns som ett naturligt steg att ta nu för att fortsätta utvecklas.

Och för Nilsson blir det här också en återförening med tränaren Kent Göransson som han hade under sin tid i Helsingborg.
- Simon har alltid varit en spelare med riktigt bra teknik och fart. Redan när jag tränade honom för ett antal år sedan fanns intentionerna till en framtida SSL-spelare, nu har han byggt på sig lite mer hårdhet och är mogen att ta steget upp. Det kommer bli mycket intressant att se hur Simon kan utvecklas ytterligare i vår miljö, säger Kent Göransson i ett pressmeddelande.

Kimmo Eskelinen, sportchef:
- Simon är en superspännande spelartyp och han passar perfekt in i vår grupp med unga och utvecklingsbara spelare. Vi ska göra allt vi kan för att få honom att växa hos oss, då kommer han att bli en riktigt bra SSL-spelare. Hans bollbehandling i hög fart är redan av väldigt hög klass, och när han anpassat sig till sin nya omgivning blir han en stor tillgång för Warberg! Jag är väldigt glad att han valt att komma till oss, och jag är tacksam mot hans moderklubb Munka Ljungby som varit tillmötesgående i våra diskussioner och låter en ung spelare få chansen i SSL!