Patrik Gustavsson och Philip Fox är nu klara för spel i Växjö Vipers.
Foto: Växjö

Extra - dubbla sillybomber klara för Växjö

ANNONS

Växjö vann dragkampen om båda U19-landslagstalangerna Philip Fox och Patrik Gustavsson där man knäppte ett flertalet andra klubbar på näsan.

Växjö presenterar nu två riktigt stora sillybomber när U19-landslagsspelarna Patrik Gustavsson och Philip Fox ansluter till laget. Både Gustavsson och Fox har jagats av andra klubbar där bland annat svenska mästarna Storvreta varit intresserade av Foxs tjänster. Men båda kommer alltså att representera Växjö i höst.

Gustavsson kommer senast från spel i allsvenskan tillsammans med Salem samtidigt som Fox ansluter från Ledberg. Dock spelade Fox även för Åby under den gångna säsongen på dubbellicens. Så här kommenterar Växjös tränare Christian Guntsch sina nyförvärv:

Christian Guntsch om Patrik Gustavsson:
- Patrik blir en perfekt match för oss i Vipers då han precis som föreningen har höga mål. Han kommer ta stora kliv redan kommande säsong och bli en ledande spelare i SSL, och på sikt kan han nå sitt mål som är A-landslaget. I Patrik ser vi en väldig styrka i att han både kan spela forward och back. I dagens elitinnebandy blir det allt viktigare att kunna spela över hela planen och behärska olika positioner och situationer.

Christian Guntsch om Philip Fox:
- Philip kommer bli en ny publikfavorit i Vipers redan nu till hösten. Med sin robusta defensiv där han inte kliver undan kombinerat med förmågan att med boll slå sin forward en mot en och hota från bakplan, står han redan nu för mycket av det som modern back ska ha. Philip är en av spelarna som ska gå i täten för det nya Vipers där hans ambition och vilja att vara elit hela tiden är och kommer vara hans största tillgångar.