Frida Görtz har skrivit på ett två-årskontrakt tillsammans med Endre.
Foto: Endre

Klart: SSL-meriterade målvakten ansluter till Endre

ANNONS

Endre förstärker målvaktssidan inför säsongen 19/20 - och man gör det med en tidigare SSL-meriterad målvakt.

Nu står det klart att Endre värvar målvakten Frida Görtz. Görtz kommer senast från spel i allsvenskan tillsammans med Hammarby men har sedan tidigare meriter från spel i SSL tillsammans med Tyresö Trollbäcken.
- Efter mitt besök på ön så kändes valet självklart. Endres ambitioner stämmer bra in på mina egna och det är en förening som jobbat hårt för sitt goda rykte och här finns de bästa förutsättningarna för att utvecklas och prestera. Det känns jättekul att få vara tillbaka i ”finrummet” igen. Det kommer vara mycket nytt och spännande, vilket jag känner mig mer än redo för, säger Frida Görtz i ett pressmeddelande.

Kontraktet med Görtz är skrivet på två år. Och när Görtz själv beskriver sina egna styrkor lyfter hon fram spelförståelse och placering som två av dessa.
- Jag skulle säga att spelförståelse och placering är mina främsta styrkor men sen är jag även en spelare som trivs väldigt bra i heta matcher med mycket publik. Mina förhoppning är att kunna bidra till att det här blir Endres bästa säsong någonsin.

Eva Didriksson, Endres sportkommitté:
- Med Frida in i truppen har vi två bra målvakter, men med helt olika spelstilar, som kommer att komplettera varandra bra. Frida är en välskolad målvakt som är stor och placeringssäker i målet. Hon har SSL-rutin och vet vad som krävs på den här nivån och vi har förväntningar att hon i en bättre miljö och med bra förutsättningar ska utvecklas ytterligare. Vi tror även att Frida och Thea kommer att bli ett bra team som både kan pusha och sporra varandra såväl under träning som match.