Foto: Per Wiklund/Jönköpings IK

Hon tar klivet till SSL fullt ut - klar för Jönköping

ANNONS

Moa Schönning fick testa på spel i SSL via dubbellicens med Jönköping under den gångna säsongen, och nu står det klart att hon tar klivet till innebandyns finrum fullt ut.

Moa Schönning representerade Jönköping på dubbellicens i SSL Dam under den gångna säsongen men höll till mestadels till i allsvenskan tillsammans med Fröjered. I Allsvenskan svarade Schönning för 18(14+4) poäng och nu meddelar Jönköping att hon tar klivet fullt ut till SSL till kommande säsongen när man nu kommit överens med Fröjered om en övergång.
- Riktigt kul att få bli en del av JIK, känns som rätt steg för mig att ta. Det blir ny miljö med högre tempo och mer kvalité. Jag är sugen på att utvecklas mer och det blir en utmaning att klättra upp till SSL och få vara med, säger Moa Schönning i ett pressmeddelande.

Kontraktet är skrivet på två år och sportchefen Magnus Ander är nöjd med nyförvärvet.
- Moas kapacitet har vi känt till länge, hon är en bollsäker spelare med bra speluppfattning. Moa har snittat över 1p/ match de senaste säsongerna, både som forward och back, säger Magnus Ander i ett pressmeddelande.