Alexander Hedlund har nu skrivit på för tre nya år i Dalen.
Foto: Per Wiklund

Succéstart på förra säsongen - förlänger med Dalen

ANNONS

Alexander Hedlund var namnet på allas läppar efter hans blixtrande inledning på säsongen 18/19 - nu står det klart att den poängfarliga forwarden blir Dalen trogen i ytterligare tre säsonger.

Han värvades från division I-klubben Gamla Stan IBK och på sina två säsonger i Svenska superligan har den 23-årige Alexander Hedlund snittat en poäng per match. Nu står det klart att Hedlund blir IBK Dalen trogen i ytterligare tre säsonger.
- Jag har tagit kliv egentligen hela tiden sedan jag kom till Dalen. Det har visat sig i antal poäng, men även hur pass mer komplett jag har blivit som spelare och i synnerhet min fysik som är avsevärt bättre nu än för två år sedan, säger Alexander Hedlund i ett pressmeddelande.

Hedlund har totalt gjort 73 matcher i Dalentröjan och där har han mäktat med 72 poäng, fördelat på 29 mål och 43 framspelningar.
- Jag trivs otroligt bra i laget och att bo i Umeå är de två största faktorerna till det nya kontraktet. Det ska bli superkul att åka med till Singapore med laget på försäsongsturnering och vi har otroligt roligt tillsammans oavsett om det är ett fyspass i maj eller lördagsträning ute i Hörnefors för att alla hallarna är bokade. Vi har en enorm potential att gå långt med det här laget och det förvånar mig inte om vi går till final redan nästa år.

Christian Hjort, Sportchef:
- Alexander är en oerhört ambitiös spelare som redan sitt första år visade på offensiva kvaliteter. I år har han tagit ytterligare kliv i sin offensiva utveckling. Detta är en spelare som vi tror kommer kunna nosa på landslaget framöver och han har alla egenskaper för att lyckas med det.

Jonatan Brolin, Huvudtränare:
- Här har vi i mina ögon en otroligt spännande spelare. En kille med många potentiella spetsegenskaper och framförallt en förmåga att kombinera dom på ett bra sätt. Han har förmågan att kombinera fysik och kraft, med en grym löpkapacitet och dessutom ett beslutsfattande med bollen som bara blir bättre och bättre. Något jag uppskattar är också att Alexander alltid utvärderar sig själv, tänker kring sina beslut och ageranden och ständigt försöker arbeta med dom. Ambitionen och strävan att sikta mot dom bästa finns där och jag tror att Dalen och Alexander är en perfekt kombination för att nå så långt det bara är möjligt.