Foto: Helmuth Subiabre

Allsvenska succéspelaren om landslagsuttagningen

ANNONS

Robin Westergren berättar om succésäsongen i allsvenskan och Warberg som ledde till en landslagsuttagning. Dessutom avslöjar han var han kommer att spela nästa säsong.

Robin Westergren hade minst sagt en kanon säsong senast. Warbergskaptenen var med och vann den södra allsvenskan överlägset och sedan stod Warberg för en redan klassisk vändning i SSL-kvalet mot Hagunda. Som om inte det vore nog så fick defensivspecialisten även kröna sin fantastiska säsong med att bli uttagen till landslagets läger nu i maj.
- Det har varit en lång säsong som slutade på bästa möjliga sätt. Vi gör en bra och stabil grundserie och kliver in i kvalet med en härlig känsla. Det slutade med en otroligt jämn kvalserie mot ett starkt Hagunda där vi lyckades avgöra i en femte avgörande match på hemmaplan inför vår fantastiska publik, vilket var magiskt, säger Westergren till Innebandymagazinet.

Det tillhör inte vanligheterna att någon som spelat i allsvenskan blir uttagen till landslaget så nu kan Westergren ansluta till samma skara som en viss Kim Nilsson.
- Det känns såklart bra att de haft koll på mig även fast jag spelat två säsonger i allsvenskan. Vi i Warberg har fortsatt spelat och tränat på en hög nivå trots degraderingen och det känns roligt att det har lönat sig!

Även om uttagningen till landslaget var oväntat kom den inte som en blixt från klar himmel.
- Uttagningen till landslagslägret kom oväntat. Jag har haft kontakt med Hill till och från under en längre tid men trodde inte att chansen skulle komma så här fort. Jag har kämpat länge för det här och det ska bli riktigt kul att få åka och träna med truppen och visa upp sig.

Vad har du för förväntningar på din första landslagssamling?

- Framförallt att få känna på hur allting fungerar i landslaget och under de här typerna av samlingar. Allt från hur vi ska spela innebandy till hur gruppen fungerar tillsammans. Det gäller bara att ta åt sig så mycket som möjligt och få med sig bra saker hem att träna vidare på.

25-åringen värvades till Warberg för 5 år sedan från Örebro och har sedan dess tagit ett stort kliv framåt varje säsong. Idag meddelade han dessutom Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen att han fortsätter spela med hallänningarna minst en säsong till, trots hård uppvaktning från massor av andra SSL-lag.
- Jag är mycket glad, detta är en oerhört viktig kontraktsförlängning för Warberg! Robin är inte bara vår kapten, han är också en kulturbärare som visar andra vägen genom sitt sätt att vara. Han har utvecklats med stort ansvar de senaste säsongerna, och jag skulle säga att han är en av landets absolut bästa bollvinnare idag. En spelartyp som det svenska landslaget kan behöva för att ta tillbaka tronen i nästa VM, säger Eskelinen i ett pressmeddelande.