Norra allsvenskans bästa radarpar 2016-2018 kommer återförenas nere i Schweiz.
Foto: Zug och Mats Ragnarsson
Landet runt

Allsvensk poängkung blir proffs i Schweiz

ANNONS

Zug United har redan tre svenska spelare i truppen och till nästa säsong får man en fjärde.

Zug United slutade på sjätte plats i den schweiziska ligan den gångna säsongen men till kommande säsong spänner man bågen högre. För att lyckas med det har man värvat in den allsvenska poängkungen Alexander Larsson från Gävle och man letar efter flera svenska spelare.
- Jag ser fram emot att få komma till ett nytt land och stad och lära känna alla lagkamrater. Det kommer bli en otroligt lärorik och rolig säsong förhoppningsvis, säger Larsson till Innebandymagazinet.

Kommande säsong kommer bli 25-åringens första som han inte spelar i sin moderförening Gävle GIK.
- Jag har spelat i Gävle sedan jag var 8 år, i herrlaget sedan 2010, så det kändes som att det var dags för en ny utmaning i karriären.

Allt blir dock inte nytt i Zug som redan har tre svenska spelare i truppen i Petter Nilsson, Carl Kostov-Bredberg och en ny tränare i Nicklas Hedstål. Sedan finns även bästa polaren Andreas Dahlqvist i laget.
- Det blir såklart otroligt roligt att spela med Ante igen, att spela med en sån bra spelare och bra polare är alltid roligt och självklart spelade det in en del i valet. Det ger en tryggheten och annat som kanske inte kommit annars.

Dahlqvist/Larsson har varit en väldigt produktiv duo och innan "Ante" drog till Schweiz förra säsongen så var de den norra allsvenskans bästa radarpar två säsonger i rad och den senaste säsongen de spelade tillsammans gjorde de 93 poäng. Men hur många poäng superradarparet kommer producera nere i alplandet vågar Larsson inte spekulera om.
- Ingen aning, det primära är att laget går bra, sedan hur många poäng vi gör är inte något som spelar så stor roll!

En förutsättning för att producera mycket poäng ihop är ju att de kommer få spela ihop och enligt tränare Hedstål kommer så bli fallet.
- Känns såklart otroligt bra att få in Alex. Vi vet att han och Dahlqvist är en bra producerande duo ihop och de har bevisat i flera säsonger att de kompletterar varandra bra. De kommer absolut spela ihop, det är min tanke.

Läs mer:
Norra Allsvenskans bästa radapar
Den här artikeln handlar om: