Ska denna unga målskytt råda bot på Gävles stora problem?
Foto: Gävle GIK

Gävle värvar målskytt

ANNONS

Gävle GIK missade kvalet till SSL med en hårsmån och till nästa säsong värvar man en ung lovande målskytt, ska han skjuta dem till kval kommande säsong?

Gävle GIK slutade femma i den norra allsvenskan den gångna säsongen och missade SSL-kvalet med 4 poängs marginal. Lagets största problem föregående säsong var målskyttet då deras totalt 111 mål framåt låg i paritet med bottenlagen som åkte ur serien. Ett faktum som man hoppas ändra på med värvningen av 20-åriga Hampus Strömberg. En utpräglad målskytt som med 1,37 mål per match var Herr1ans 37:de bästa målgörare den gångna säsongen i Timrå IBC. Gävle beskriver Strömberg som "en nästan 190 cm lång utpräglad offensiv målskytt med ett snabbt och stenhårt skott. Han gjorde den gångna säsongen 31 mål och 18 assist i div 1 och kvalet till Allsvenskan.Moderklubben är Timrå IBC, men han har trots sin relativt unga ålder även provat på spel i bl a Granlo BK."
- Jag är glad att ha skrivit kontrakt med Gävle GIK. Jag vill gärna vara med och försöka bidra till de framtidsmål som klubben nu planerar för, GGIK har lång rutin och erfarenhet av spel på hög nivå så det känns spännande, säger Hampus i ett pressmeddelande.