Adam Fernqvist kom till Falun inför säsongen 11/12 - men lämnar nu alltså klubben.
Foto: Per Wiklund

Klart: Ytterligare två spelare lämnar Falun

ANNONS

Faluns lagbygge till kommande säsong fortsätter i rask takt, nu meddelar klubben att ytterligare två spelare lämnar laget.

Sedan tidigare står det klart att Jonas Adriansson och Ciya Hajo avslutar sina elitkarriärer och därmed lämnar Falun. Även Eric Björk har avslutat karriären - men har istället klivit in som ny assisterande tränare till nästa säsong. Nu meddelar Falun att ytterligare två spelare lämnar klubben.

Det är Adam "Ferna" Fernqvist och Hassan Hajo som nu inte erbjuds nya kontrakt till nästa säsong.
- Tuffa beslut gör ont att fatta och det här smärtar enormt, skriver klubben på sin hemsida.

Falun genomför nu en föryngringsprocess där man sedan tidigare värvat bland annat Victor Wettergren från RIG Umeå samt Emil Ruud från Örebro.
- När det gäller "Ferna" så hade vi en bra dialog och en gemensam samsyn kring beslutet att inte skriva något nytt kontrakt. "Ferna" har under alla sina år bidragit med hårt arbete på plan och alltid varit en lojal och uppskattad lagkamrat. Förhoppningsvis kan han vara behjälplig i den ungdomsakademi som så framgångsrikt växer fram under herrlaget, säger sportchefen för Faluns herrar Rickard Hedlund till lagets hemsida.

- Hassan är fortfarande en stor talang som fått för lite matchtid för att ta nästa steg i karriären. Han och jag hade ett fint samtal där vi enades om att ett miljöombyte är rätt. Vi sa således inte hej då, utan mer på återseende, säger Rickard Hedlund till lagets hemsida.