Falun visar att man tänker bli ännu vassare offensivt i höst.
Foto: IBF Falun

Klart: Falun värvar poängspelare från Schweiz

ANNONS

Silvermedaljörerna förstärker med en SSL-meriterad forward.

Patrik Rokka återvänder till Falun, detta efter fem år i föreningar som Gävle GIK, IBK Dalen, och senast Zug United (Schweiz). Den gångna säsongen producerade han hela 38 poäng vilket placerade honom på en sjätteplats i den schweiziska högstadivisionen. Patrik har under senare år blommat ut från en lovande talang till den spelare som Falun en gång hoppades på.

Sportchefens Rickard Hedlunds kommentar:
- En jättefin värvning för oss i IBF Falun. Patrik är en typisk “Faluspelare” med fina händer och bra fart. Man får en känsla av en yngre variant av Jonas Adriansson. Sedan att han är spelbar på såväl center- som back- och forwardspositionen stärker bara liknelsen då Falun historiskt sett varit lyckosamma med sådana “hybridspelare”.

Patrik Rokka hälsar i ett pressmeddelande att han ser fram emot att tillsammans med den fantastiska Falu-publiken ta tillbaka guldet till Falun.

Patrik Rokka är den fjärde i raden av tunga nyförvärv efter att Victor Wettergren, Emil Lundmark och Emil Ruud skrivit under. Lägg där till att Falun även gjort klart med Sveriges mest jagade talang i 03-födda Melker Hemmingberg.