För 18:e gången i ordningen delar Innebandymagazinet i samverkan med Föreningen Svenska Superligan ut utmärkelserna Årets målvakt, back, center, forward, tränare och rookie på damsidan. Vinnarna presenteras nästa vecka.
Foto: Per Wiklund

Kandidater: Årets center, dam

Tränarnas röster är räknade och under kommande vecka presenteras vinnaren av utmärkelsen Årets center i SSL på damsidan. Här är de fem spelare som varit mest aktuella i omröstningen.

Kandidater: Årets center, dam
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Drottningen av assistpoäng har skrivit in sig i historieböckerna på nytt, den här gången med att ha gjort flest (totalt 60) assist under en SSL-säsong någonsin.

Emelie Wibron, IKSU
IKSU:s nya lagkapten för säsongen har en fantastisk säsong bakom sig. Hennes driv, pondus och energi i spelet kan få andra spelare mäta sig med. Snudd på ostoppbar när hon har ställt in siktet på motståndarmålet. En tvåvägsspelare som är väldigt ambitiös.

Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Spelaren som är viktigast för sitt eget lag? Det är nog en beskrivning som många skulle skriva under på. Trots att Malmö inte gick till slutspel hittas Rasmussen som vanligt i toppen av poängligan, bär sitt lag på sina axlar under långa stunder.

Eliska Krupnova, Pixbo
LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt