Alexander Brinkmann kommer senast från ett tränaruppdrag i gotländska Endre.
Foto: Per Wiklund/Björn Sandberg

Klart: Han är Kalmarsunds nya tränare

ANNONS

Efter spekulationerna - nu står det klart att tidigare Endre-tränaren Alexander Brinkmann tar över Kalmarsunds herrar i SSL.

Precis som Innebandymagazinets sillyblogg kunde berätta i början av januari så blev det till slut Kalmarsunds herrar som blev tränaren Alexander Brinkmanns nästa destination.
- Detta är en rekrytering som har tagit några månader eftersom det har varit viktigt för båda parter att lära känna varandra bättre innan vi ingår ett avtal säger Kalmarsunds klubbchef Per Viberg i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Både FBC Kalmarsund som förening och Alexander som tränare har varit noggranna i sitt val med en gemensam vision om att samarbetet skall bli långsiktigt.

Brinkmann fick lämna Endre i början av december och spekulationerna har därefter gått varma om tränarens nya klubbadress. För Brinkmann själv har det varit en process där han och familjen vägt olika alternativ mot varandra.
- Jag har tillsammans med familjen haft tre månader där vi vägt olika alternativ mot varandra och kommit fram till att Kalmar, Öland & FBC Kalmarsund tilltalar oss mest. Staden är fantastisk och under våra besök har jag mest stört mig på att jag inte spenderat mer tid här tidigare. Föreningen är målmedveten, driven och offensiv. Det vill jag också stå för både på och utanför planen, säger Alexander Brinkmann i ett pressmeddelande.

- Min ambition är att bidra till att skapa världens bästa utvecklingsverksamhet för spelare och ledare. Vi ska jobba för att stimulera alla aktiva i föreningen oavsett om siktet är inställt på att aktivera sig med sina kompisar eller sikta på att nå våra elitlag.

- Som tränare för herrlaget ser jag en tydlig kortsiktig målsättning i att bli bäst i Småland. När det steget är taget ser jag stora möjligheter för oss att bli den tredje slutstationen i herrarnas SSL.

Brinkmann kliver på sin nya tjänst 1 maj och kommer leda laget tillsammans med tränaren Adam Kallenberg.
- Med min elitbakgrund främst i damernas SSL hoppas jag också kunna bidra till att vi når fler synergieffekter i hela föreningen. Vi ska tillsammans jobba oss till att bli Världens bästa innebandyförening för alla.