Moa Svanströms nya kontrakt med Endre sträcker sig över säsongen 2019/20.
Foto: Magnus C. Lydahl

Klart: Viktiga kuggen förlänger med Endre

ANNONS

Hon har tidigare blivit utsedd till Årets Rookie i SSL, nu förlänger Moa Svanström sitt kontrakt med gotländska Endre.

Endre fortsätter att bygga inför nästa säsong och presenterar nu en viktig förlängning när Moa Svanström valt att förlänga sitt kontrakt i ytterligare två säsonger.
- Jag har valt att förlänga med Endre för att jag trivs jättebra på Gotland och med mina lagkamrater. Att även få spela inför vår fantastiska hemmapublik gör att det är så mycket roligare att spela innebandy, säger Moa Svanström i ett pressmeddelande.

Även om Svanströms kanske främsta styrkor finns i defensiven så kommer hon från sin poängmässigt bästa SSL-säsong där hon svarade för 12(2+10) poäng - samt vann Endres interna statistik för flest täckta skott under den gångna säsongen.
- Säsongen har varit mycket upp och ner känslomässigt och spelmässigt. Efter jul och tränarbytet fick både jag och laget en nytändning som fick oss tillbaka på vinnarspåret, vilket gjorde säsongen bättre och roligare.

- Jag tror vi kan gå längre än tidigare säsonger om vi får in en rätt tränare som får ihop gruppen på ett bra sätt samt hjälper oss att utvecklas individuellt. Kompetensen i laget finns redan, det är jag övertygad om.

Eva Didriksson, Endre IF:s sportkommitté:
- Moa Svanström är en oerhört viktig pusselbit i vårt lagbygge och det har varit fantastiskt kul att följa hennes utveckling från RIG till där hon står idag. Hennes utvecklingskurva pekar rakt uppåt och hon har, trots sin ålder, den senaste säsongen vuxit in i SSL-kostymen på allvar – med en landslagsuttagning i höstas som ett fint kvitto på det.

- Moa är målinriktad och vi ser fram emot att se henne ta ytterligare kliv för att skapa framgång för både sig själv och Endre IF.

Fakta Moa Svanström:
Moderklubb: Hammarängen IF
Säsonger i Endre: 3
Matcher i Endre: 91
Poäng i Endre: 10 mål, 16 assist - 26 poäng
Landskamper: 1 A-landskamp, 14 U19-landskamper
Poäng i Landslaget: 2 mål, 4 assist för U19-landslaget
Meriter: Guld U19-VM 2016, SM-guld DJ18 2016, SM-guld DJ18 2015, Årets Rookie i SSL 2016/17