Nathalie Hjertberg gjorde under den gångna säsongen 1+2 i landslaget och 5+4 i Dalen från sin backposition.
Foto: Per Wiklund och Christofer Axelsson

Den största sillybomben hittills på damsidan

ANNONS

Igår presenterade Sirius landslagsbacken Nathalie Hjertberg som en ny blåsvart krigare till hösten och så här säger20-åringen om sitt klubbyte.

Under den gångna säsongen fanns det inte så mycket att glädjas åt i Siriuslägret efter en katastrofal inledning där laget var inblandad i bottenstriden väldigt länge tills man gjorde ett ryck i slutet och hyfsade till siffrorna.

Säsongsinledningen gjorde att man missade slutspel och det verkar man inte vilja uppleva igen med tanke på laget värvningar hittills till kommande säsong. Tre spelare från RIG Umeå ansluter till sommaren plus att man gjort klart med supertalangen Lovisa Åström. Dessutom släppte man bomben igår att man också har värvat succéspelaren Nathalie Hjertberg som under säsongen tog klivet direkt från U19-landslaget till A-landslaget.
- Lite jobbigt val måste jag säga att det var. Jag har trivts väldigt bra i Dalen och i Umeå men jag vet att detta kommer bli jättebra och jag tror jag kommer trivas väldigt bra i Sirius och Uppsala, säger Hjertberg till Innebandymagazinet.

Du byter Dalen som gick till slutspel mot Sirius som missade det, känns inte det som ett nerköp?
- Det är inte något jag tänkt på. Efter jul såg de riktigt starka ut så nu är det bara att fortsätta på det spåret.

Vad har du för förväntningar på din säsong i Sirius?

- Jag förväntar mig rolig innebandy och att sikta på en slutspelsplats. Jag kommer bidra med ett starkt och snabbt spel från defensiven med bra vändningar.

Men det kommer inte bara vara på planen som Hjertberg kommer att få kriga om att försvara Sirius blåsvarta färger. Pojkvännen Hampus Ahren är klar för lokalrivalerna Storvreta så frågan är om det kommer hänga röda eller blåsvarta gardiner i sovrummet.
-Självklart kommer det vara blåsvarta gardiner i sovrummet.