Onyx i kvalet mot Warberg som man förlorade i två raka matcher.
Foto: Helmuth Subiabre

Onyx tappar minst 5 spelare

ANNONS

Efter en historisk prestation föll Onyx i SSL-kvalet i två raka mot Warberg. Till kommande säsong så tappar man minst fem spelare dessutom.

Onyx Innebandy stod för en historisk prestation då man gick till SSL-kval för första gången i föreningens 15-åriga historia. Men där blev seriesegrarna Warberg en för tuff uppgift för tabellfyran.

Till den kommande säsongen, som blir Onyx fjärde raka i allsvenskan, så står det nu klart att fem spelare lämnar laget.

Målvakten Filip Bergman som hade mest istid av de båda målvakterna i grundserien kommer inte spela den kommande säsongen.
- Jag började att doktorera i oktober och känner just nu att jag inte har tid med det och göra en satsning på innebandy. Framförallt inte att pendla Linköping- Nyköping för att träna. Det tar väldigt mycket tid, säger Bergman till Innebandymagazinet.

20-åriga Oliver Liedberg värvades inför denna säsong från Linköping där han gjorde debut i SSL förra säsongen. Forwarden gjorde 13+5 för Onyx under säsongen men det blir inget mer spel i Onyx.
- Det stämmer att jag inte spelar kvar i Onyx nästa säsong. I dagsläget är det oklart vart jag kommer spela nästa säsong.

Bästa kompisen William Westerdahl som precis som Oliver debuterade i Linköpings SSL-lag föregående säsong och gjorde 4+5 för Onyx denna säsong kommer också sluta i Onyx.
- Just nu har jag inga tankar alls om jag ska vara ärlig om nästa säsong. Har varit en rolig säsong men har haft det jobbigt vid sidan av innebandyn. Mycket jobb och så vidare.

- Men har bestämt mig att jag inte ska vara kvar i Onyx och nu ska jag ta några veckor och fokusera på mitt liv.

22-åriga backen Oscar Bierfeldt som de fyra senaste säsongerna spelat i Onyx och i år stod för 2+1 återvänder till moderklubben Solfjäderstaden som gick upp till Herr1an till kommande säsong.

30-åriga André Lindman som gjort 31 poäng för Onyx under sina 2 säsonger har också meddelat att han inte spelar kvar.