9-3 ikväll innebär att Falun gör 39 mål mot Pixbo Wallenstam på fyra matcher.
Foto: Magnus Fredriksson/Per Wiklund

Falun enkelt vidare till semifinal efter 4-0 i matcher

ANNONS

Det var aldrig något snack i semifinalserien mellan Falun och Pixbo Wallenstam, kvällens 9-3 seger innebär att Falun avancerar till semifinal med 4-0 i matcher.

Segern innebär också att drömmen om ett SM-guld fortfarande lever för Johan Samuelsson som anslöt till laget inför den här säsongen.
- Ja det kan man säga. En skön kvartsfinalserie, säger Johan Samuelsson till Innebandymagazinet.

Men även om det blev 4-0 i matcher så tycker Samuelsson att det var skillnad på avslutande matcherna där Pixbo bjöd på bättre motstånd.
- Jag tycker att det är skillnad på det två första matcherna och de två sista. I de två sista så tycker jag att det är betydligt jämnare. Idag, 9-3, och då tycker man ändå att det inte är så stor skillnad. Jag tycker att det har varit två ganska jämna matcher på slutet.

Och något ytterligare som är positivt för Faluns del är att man har tagit sig igenom kvartsfinalserien utan att drabbas av några skador - trots de fysiska matchbilderna.
- Ja det har vi gjort. Vi har varit inställda på att det skulle vara fysiskt mot Pixbo, deras backar är väldigt fysiska. Utifrån det sett och sett till fyra matcher så är det skönt att det inte är någon skavank. Man hade kanske räknat med att det skulle vara någon stukad fot eller någon lårkaka.

För Samuelsson som anslöt till Falun inför säsongen så har han bara positivt att säga om sin första säsong i dala-laget.
- Jag och sambon har sagt att det har känts rätt från dag ett, både socialt och innebandymässigt och arbetsmässigt sådär. Vi är stört nöjda.

Samuelsson själv saknar ett SM-guld - men menar att han inte behöver driva på de andra i laget något i jakten på det åtråvärda guldet.
- Jag tror att alla är lika sugna på att vinna ett guld. Nu förlorade de i fjol och de är nog minst lika sugna.

Det är fortfarande oklart vilket motstånd Falun möter i semifinalen men klart är att Falun nu får lite extra vila.
- Först och främst får vi se vilket motstånd vi får och sen får vi analysera vad vi ska jobba med. Utöver det, jag sa det att vissa tycker att det är skönt att en matchserie går till sju så man är inne i det och vissa tycker det är skönt så man får lite andrum och vila.

Och Samuelsson medger att det var en extra morot att vinna idag och just få lite extra vila.
- Lite så, och framförallt om det blivit match på söndag. Att spela här och och sen en bussresa hem och komma hem sent, det blir lite vila och lite återhämtning då.