Att vara långtidsskadad på RIG Umeå
ANNONS
Isa Grängsjö berättar om hur det är att vara långtidsskadad samtidigt som man går på Innebandygymnaiet i Umeå.
Den 21 oktober förra året tog 18-åriga Isa Grängsjös karriären en lite annorlunda vändning när hon i en närkamp i sarghörnet kände att det högg till lite i knät. Hon kände knappt något när det hände men det skulle visa sig att främre korsbandet gick av. En skada som stoppade den begynnande U19-landslagskarriären och försvårade sista året på Riksinnebandygymnasiet. Den 2 januari opererade hon sig och nu håller hon på för fullt med sin rehab och beräknas vara fullt återställd i september.- Det är så bra det kan vara och än så länge har jag inte fått några bakslag. Rehaben går bra och jag hoppas vara spelklar i september igen, säger Grängsjö till Innebandymagazinet.
Hur fungerar det när man blir skadad på Riksinnebandygymnasiet, kan man slutföra utbildningen?
- Nja, skulle jag säga. Såklart tar jag fortfarande del av utbildningen i form av teori men det som händer på planen är alltid en egen kategori hur mycket man än pratar om det. Den innebandydelen missar jag sista året. Får kunskapen, men lär mig inte utföra det.
Grängsjö spelade i Uppsalaklubben Stenhagens KK innan hon kom in på RIG och när hon tar studenten senare i vår så återvänder hon till Uppsala igen för spel i SSL med Sirius.
- Jag hade ett par olika alternativ men så som min situation ser ut just nu passade Uppsala och Sirius bäst. De gjorde också ett väldigt bra intryck vilket gjorde det lättare. Dessutom fick jag hjälp av Petter på Bytklubb med mitt val vilket också har underlättat.
Isa lämnade Uppsala som en oerfaren 15-åring och flyttade 60 mil till Umeå för att återvända tre år senare som en mognare och erfarnare version av sig själv.
- Jag är mer självständig, har många nya erfarenheter och kunskaper! Annars är det nog ganska samma Isa som kommer hem, skratt.
Läs också:
Klart: RIG-spelaren ansluter till Sirius