Fredrik Sjöstedt väljer att avsluta sin elitkarriär.
Foto: Per Wiklund

Klart: Profilen lägger klubban på hyllan

ANNONS

Höllviken-veteranen Fredrik Sjöstedt har spelat sin sista match.

Höllvikens sista match den här säsongen idag hemma mot Dalen blev också den sista i karriären för backen Fredrik Sjöstedt. 31-åringen har spelat sex raka säsonger i Höllviken varav fyra i Svenska Superligan.
- Det är med en otroligt konstig känsla jag nu meddelar att min aktiva idrottskarriär tar slut, efter dagens match hemma i Halörhallen. Det som varit mitt liv. Det som gett mig massor av fina minnen. Det som är min största identitet. Det som gett mig många fina vänner för livet. Det som varit så fantastiskt roligt, skriver Sjöstedt på sitt Instagram-konto.

Visa det här inlägget på Instagram

IDAG GÖR JAG MIN SISTA MATCH - NU LÄGGER JAG KLUBBAN PÅ HYLLAN! TACK! Det är med en otroligt konstig känsla jag nu meddelar att min aktiva idrottskarriär tar slut, efter dagens match hemma i Halörhallen. Det som varit mitt liv. Det som gett mig massor av fina minnen. Det som är min största identitet. Det som gett mig många fina vänner för livet. Det som varit så fantastiskt roligt. Det som fått min hjärna att brinna så många gånger. En otroligt lång resa med både upp- och nedgångar. Spruckna drömmar och infriade drömmar. En resa jag, vid en tillbakablick, är otroligt stolt över och som efter många om och men slutade i världens bästa liga, Svenska Superligan. En dröm jag hade hunnit ge upp för att sedan 27 år gammal, med tårar i ögonen, få gå in och göra debut i en nästan fullsatt Helsingborg Arena tillsammans med lilla Höllviken. Jag har spelat i samtliga divisioner i seriesystemet och tagit den långa vägen, från div. 4 till SSL. Ofantligt många timmar har spenderats på innebandy-, fotbolls-, hockeyplanen, trädgården, gatan och hobbyrummet nere i källaren och det har varit värt varenda sekund! Mitt absolut största minne var när vi som nykomlingar i allsvenskan tog steget upp i SSL, helt uträknade av ALLA. En otrolig skräll från ett fantastiskt lag både på och utanför planen. När vi säkrat avancemang via straffar uppe i Göteborg, kommer jag aldrig att glömma kramen med pappa efteråt som på något sätt gav en känsla av stolthet och att vi nu äntligen nått målet. Hyllas den som hyllas bör och där är så många som gjort denna resan möjlig. Först och främst vill jag hylla min pappa, för utan dig hade detta aldrig varit möjligt. Oräkneliga timmar och mil för att köra mig från den ena träningen till den andra, från den ena matchen till den andra. Det var inte helt ovanligt att en helg kunde bestå av fyra bortamatcher utspridda över hela Skåne. Du var alltid där! Alltid stöttande men aldrig pressande! Jag kommer aldrig kunna gottgöra dig! TACK!❤️ Mamma som in i det sista alltid såg till att jag hade det jag behövde. Frukost, mat, mellanmål och matsäckar. Tvättade kläder och packade väskor. Ett otroligt jobb och rent logistiskt näst intill omöjlig uppgift. Al

Ett inlägg delat av Fredrik Sjöstedt (@fiiggee)