Landet runt

Kungälv åkte på karriärens skönaste förlust

ANNONS

Kungälv förlorade seriefinalen i sudden men kvitteringen i slutminuterna gör att man har allt i egna händer i sista omgången.

Igår spelades det seriefinal i den Västsvenska Herr2an mellan IBK Kungälv och Romelanda UF. En match som Romelanda var tvungen att vinna för att ha chansen att ta hem seriesegern av egen maskin då Kungälv som har bättre målskillnad ledde med två poäng inför matchen. Men trots att Romelanda ledde med 4-1 tappade man sin ledning till 5-5 när det återstod ett par minuter. Matchen gick till förlängning där Romelanda fick en straff och kunde ta extra poängen. Men trots suddensegern har man inte allt i egna händer inför sista omgången. Det räcker för Kungälv att ta två poäng i sista matchen för att säkra seriesegern och en plats i Herr1an nästa säsong. Romelanda som gått rakt igenom seriesystemet från Herr6an till Herr2an får dock chansen att kvala sig upp om inte Kungälv skulle förlora sista matchen.
- Det var såklart en underbar känsla! Linus Kamperin hade jobbat på bra hela matchen så det var inte överraskande att det var just han som slog in kvitteringen och samtidigt såg till att vi fortfarande sitter i förarsätet i serien, säger Kungälvs tränare Anders Jönsson till Innebandymagazinet.

Då får vi passa på att säga grattis till förlusten, var det karriärens skönaste förlust?

- Tack! Ja sett till hela matchen så är detta den "bästa" förlust jag varit med om! I de 2 första perioderna så är Romelanda betydligt starkare än oss. Men samtidigt så missar vi fyra jättelägen att avgöra matchen i sista minuten. Så även om vi är väldigt nöjda med att vi fick med oss 1 pinne och fortfarande har avgörandet i egna händer så känns det ändå ganska surt att vi inte får in bollen i slutet.

Se Kungälvs kvittering och den avgörande straffen i klippet ovan.


Romelanda fick bara med sig två poäng från matchen men deras tränare får 5 poäng för sin kostym.

Läs även
720 såg superfajten i Kungälv
Nystartade laget som klättrat från Herr6an till Herr2an
Den här artikeln handlar om: