Jimmie Pettersson (8) är klar för två nya år i Storvreta.
Foto: Per Wiklund

Storvreta har gjort klart med en nyckelspelare

ANNONS

”Det finns inte många spelare som han i Sverige” säger en nöjd sportgruppsordförande om kontraktsskrivningen.

Tidigare i veckan presenterade Storvreta framtiden när man värvade supertalangen Hampus Ahren från RIG Umeå till nästa säsong. Idag gjorde man även klart med nutiden då poängmaskinen Jimmie Pettersson förlängt sitt kontrakt med två nya år. Pettersson kom från Mullsjö för fyra säsonger sedan och har sedan dess gjort 139 mål och 88 assist på 137 matcher i Storvretatröjan.
- Han går i fronten för laget genom sitt uppoffrande och tuffa spel. Det finns inte många spelare som han i Sverige, säger sportgruppens ordförande Michael Rasi till Storvretas hemsida och fortsätter:

― Det är viktigt att ha en sådan spelare i ett lagbygge, och nu har vi den rollen i två år till, vilket känns fantastiskt såklart. Vi förväntar oss att han fortsätter spela sitt spel och fortsätter vara en producerande powerforward av världsklass.

Pettersson själv om förlängningen:
― Jag väljer att stanna i Storvreta för att jag ser de bästa förutsättningarna och största chansen att vinna SM-guld här. Jag tycker att vi har det bästa laget och det är det som kommer göra att vi kommer vinna många SM-guld framöver. Det är därför jag spelar, för att vinna.